Umro trener Muhameda Alija

Boks

Umro trener Muhameda Alija

Ostali sportovi -
Legendarni bokserski treneLegendarni bokserski trener Džulijus Menendez, koji je vodio Muhameda Alija do zlatne olimpijske medalje na Igrama u Rimu 1960. godine, umro je u 90. godini.

Legendarni bokserski trener Džulijus Menendez, koji je vodio Muhameda Alija do zlatne olimpijske medalje na Igrama u Rimu 1960. godine, umro je u 90. godini.

U saopštenju Univerziteta u San Hozeu navodi se da je Menendez umro 14. aprila, dva dana pre svog 91. rođendana.Menendez je bio prvi trener američke bokserske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine, kada je Ali, tada pod svojim krštenim imenom Kasijus Klej, osvojio zlatnu medalju.Takođe, tada su zlatne medalje osvojili i Edi Kuk mlađi i Vilbert Meklur. Menendez je na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine bio pomoćni trener američke fudbalske reprezentacije, a četiri godine kasnije u Montrealu bio je selektor.U saopštenju Univerziteta u San Hozeu navodi se da je Menendez umro 14. aprila, dva dana pre svog 91. rođendana. Menendez je bio prvi trener američke bokserske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine, kada je Ali, tada pod svojim krštenim imenom Kasijus Klej, osvojio zlatnu medalju. Takođe, tada su zlatne medalje osvojili i Edi Kuk mlađi i Vilbert Meklur.

Menendez je na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine bio pomoćni trener američke fudbalske reprezentacije, a četiri godine kasnije u Montrealu bio je selektor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track