MARATON ZOVE: Rekordnih 2600 trkača
Foto: Sasa Pavlic

Praznik sporta

MARATON ZOVE: Rekordnih 2600 trkača

Ostali sportovi -
Beogradski maraton oborio rekord po broju prijavljenih takmičara, trku u 10 časova otvaraju premijer Srbije Ivica Dačić i Vensan Dežer u ime EU
1 / 15 Foto: Sasa Pavlic

Spektakl u najavi.Na 26. Beogradskom maratonu danas će trčati rekordan broj prijavljenih maratonaca i polumaratonaca! U 10 časova trku će otvoriti premijer Ivica Dačić, šef delegacije Evropske unije Vensan Dežer i predsednik „Beogradskog maratona“ Aleksandar Saša Đorđević.Znak za početak trke na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske daće legendarni atletičar Karl Luis, specijalni promoter.Direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić očekuje spektakl na ulicama glavnog grada:- Sve je spremno. Do sada je prijavljen rekordni broj trkača, njih 2.600. Nadam se da ćemo opet na ulicama glavnog grada videti tradicionalnu reku ljudi, treću beogradsku reku.Za trku su se prijavili i srpska atletičarka i rekorderka Beogradskog maratona Olivera Jeftić, kao i kenijski atletičar Eliud Kirui.Kao i svake godine, tu je i trka za sve one kojima je 40 kilometara prevelik zalogaj - „Kurirova trka za život“, duga pet kilometara, koja startuje ispred gradske skupštine.

Ivica Dačić i Karl Luis zajedno za maraton!Najbolji atletičar 20. veka Karl Luis stigao je juče u srpsku prestonicu kako bi po drugi put u istoriji bio promoter Beogradskog maratona. On je juče u 18 časova bio na prijemu kod premijera Ivice Dačića, s kojim će i svečano otvoriti trku. Karl Luis je bio promoter maratona u Beogradu i 2006. godine, a odazvao se pozivu organizatora i 1994, kada zbog sankcija nije mogao da prisustvuje trci.- Trčite s nama. Ako pobedite, to će biti odlično. Ali najvažnije je da se dobro provedete - rekao je Luis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track