Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Svetsku ligu

Borba za F6 u Argentini

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Svetsku ligu

Ostali sportovi -
Srbija je u grupi sa Rusijom, Italijom, Kubom, Nemačkom i Iranom

BEOGRAD - Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković saopštio je danas spisak igrača za početak priprema i učešće u 24. izdanju Svetske lige.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za ponedeljak od 12 sati u beogradskom hotelu "M".

Na spisku se nalazi 22 odbojkaša:

Tehničari: Vlado Petković (Keleh), (Mihajlo Mitić (Crvena zvezda), Aleksa Brđović (Partizan) i Nikola Jovović (Fridrihshafen)

Korektori: Saša Starović (Lube), Aleksandar Atanasijević (Skra Belhatov), Dušan Petković (Crvena zvezda) i Milija Mrdak (Atripalda)

Libera: Nikola Rosić (Fridrihshafen) i Filip Vujić (Crvena zvezda)

Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Milan Rašić (AĆ Volej), Srećko Lisinac (AZS Čestohova) i Nemanja Radović (Radnički)

Primači: Miloš Nikić (Gubernija), Nikola Kovačević (Modena), Marko Ivović (Ankara), Nemanja Petrić (Peruđa), Nikola Mijailović (Prefaksis Menen) i Filip Stoilović (Crvena zvezda).

Seniori Srbije će po 16. put igrati u renomiranom takmičenju Svetske odbojkaške federacija (FIVB) u B grupi sa Rusijom, Italijom, Kubom, Nemačkom i Iranom.

Srbija će Nemačku dočekati u dvorani "Čair" u Nišu, 29. i 30. juna od 20 sati, protiv Italije igraće u dvorani "Vojvodina" u Novom Sadu, 6. i 7. jula od 20 sati.

U okviru I vikenda B grupe, Srbija će gostovati u Havani selekciji Kube 8. i 9. juna od 2,40 po srednjeevropskom vremenu, tokom II vikenda, 14. i 15. juna, igraće protiv Rusije u Kalinjingradu, od 17 sati, dok će III vikenda gostovati u Iranu. Utakmice će biti odigrane 21. i 23. juna od 14.30 sati.

U Svetskoj ligi 2013. igraće 18 reprezentacija podeljenih u tri grupe, a odigraće se pet vikenda po jednokružnom bod sistemu.

Finalni turnir na programu je od 17. do 21. jula u Mar del Plati, a plasman na završni turni, pored organizatora, Argentine, izboriće po dve reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobednik C grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track