RSS: Kup Srbije na Kosovu nije provokacija!

Odgovorili EHF-u

RSS: Kup Srbije na Kosovu nije provokacija!

Ostali sportovi -
RSS je planirao da F4 Kupa Srbije bude odigran 18. i 19. maja

BEOGRAD - Rukometni savez Srbije (RSS) poručio je danas u pismu Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) da nema razloga da se obraća kosovskom savezu i istakao da je cilj organizacije završnog turnira nacionalnog kupa u Zubinom Potoku promocija ovog sporta, a ne provokacija.

"RSS od Rukometne federacije Kosova nije dobio nikakav dopis po pitanju organizacije finala Kupa Srbije. Smatramo, da s obzirom da se oni nama nisu obratili, nema razloga da se mi njima obraćamo. RŠ ne želi da bude deo problema, već deo rešenja. Kao i uvek uradićemo sve da se u skladu sa sportskim principima i regulativama i RSS i EHF, a u saradnji sa vama, ovaj nazovi problem reši na zadovoljstvo svih", navodi se u pismu.

RSS je podsetio da Kosovo nije član Ujedinjenih nacija, ni Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Kosovo u EHF ima status pridruženog člana.

"Želja naše takmičarske komisije, koja je i donela odluku o mestu odigravanja finala Kupa Srbije, svakako nije bila želja za provokacijom, niti za izazivanjem bilo koje vrste problema sa Rukometnom federacijom Kosova", ističe se u pismu.

RSS je podsetio i da su izgrađene dve sportske dvorane, a to je finansirala Vlada Srbije.

EHF je prethodno upozorio RSS da im je za organizovanje finalnog turnira Kupa u Zubinom Potoku neophodna dozvola kosovskog saveza.

Finalni turnir Kupa Srbije održava se 18. i 19. maja, a u polufinalu se sastaju Partizan - Crvenka i Vojvodina - Zaječar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track