TERAPIJA: Divac hteo kući, lekari mu ne daju!

Predsednik OKS zadržan na lečenju u KCS

TERAPIJA: Divac hteo kući, lekari mu ne daju!

Ostali sportovi -
Legendarni košarkaš nije želeo da ostane u bolnici, ali je na preporuku medicinskog osoblja popustio

Nije dobro, ali nije ni loše.Legendarni košarkaš i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac zatražio je da bude pušten iz Kliničkog centra na sopstvenu odgovornost, ali su ga lekari ipak zadržali na dodatnom posmatranju! Prema saznanjima Kurira, zdravstveno stanje prvog čoveka OKS nije teško.- Situacija uopšte nije alarmantna, kako je to predstavljeno u medijima prethodnih dana. Istina je da je trebalo da bude pušten iz bolnice, ali ne na preporuku doktora, već zato što je on to zahtevao na sopstvenu odgovornost. Međutim, doktori su ipak odlučili da ga zadrže pod lekarskim nadzorom za vreme obavljanja nekih detaljnijih analiza.Divcu se zdravstveno stanje pogoršalo pre nedelju dana, kad je primljen u Klinički centar zbog problema sa čirom na dvanaestopalačnom crevu.U međuvremenu su se pojavile informacije da se sprema za odlazak kući, ali je čuveni srpski košarkaš zadržan na posmatranju i ne zna se kada će biti u mogućnosti da se vrati obavljanju funkcije predsednika Olimpijskog komiteta.

Ristić: Bolje je!Direktor Kliničkog centra Srbije doktor Miljko Ristić rekao je Kuriru da je stanje Vlada Divca, nakon pogoršanja, opet stabilno i da se nada da će u narednih deset dana moći da napišu otpusnu listu predsedniku OKS.- Divac je pušten sa intenzivne nege i vraćen u sobu u kojoj je bio pre nego što mu se stanje pogoršalo. Za njegov zdravstveni problem je karakteristično da stanje ide gore-dole, ali se svi nadamo da će za desetak dana biti pušten kući. Ovakva vrsta problema ne završava se operacijom - kazao je Ristić.

Supruga: prijatelji uz njega Supruga proslavljenog sportiste Snežana Divac rekla je da je Vlade dobro i da će uskoro izaći iz bolnice.- Imao je unutrašnje krvarenje. Srce mu je dobro, dobio je transfuziju i oseća se dobro. Izaći će uskoro. Šta nas je sve snašlo tokom života u Srbiji, nije ni čudo što se sve ovo desilo. Moj suprug dobija reči podrške od prijatelja i ljudi širom sveta koji ga cene i poštuju - otkrila je Snežana u izjavi za televiziju Haj uan HD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track