Sportom do zdravlja i ideja
Foto: Zorana Jevtic

Akcija

Sportom do zdravlja i ideja

Ostali sportovi -
U Čačku će učenici i nastavnici osnovne škole "Filip Filipović" vežbati za zdravlje, a podršku akciji pružiće državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin

ČAČAK - Udruženje "ZEN ART", u saradnji sa kancelarijama za mlade i uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstava zdravlja i prosvete, Spotrskog saveza Srbije i Hemofarm Fondacije održaće u sredu, 22. maja,tačno u podne, javni čas pokreta i zdravlja pod sloganom "VEŽBAM - jačam telo i razvijam ideje" u više od 100 škola širom Srbije.

U Čačku će učenici i nastavnici osnovne škole "Filip Filipović" vežbati za zdravlje, a podršku akciji pružiće državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin koji će vežbati sa učenicima i nastavnicima škole "Svetozar Miletić" iz Zemuna.

Prema rečima većnika grada Čačka Nemanje Trnavca, zaduženog za sport i omladinu, osnovni cilj akcije je skretanje pažnje javnosti na važnost fizičke aktivnosti i negovanja zdravih stilova života.

"Statistike pokazuju da način života koji vodi današnja omladina za posledicu ima ne samo narušavanje zdravlja, već i loše rezultate u školi, nezavidnu poziciju u društvu, ali i neizvesnu budućnost", kazao je danas Trnavac Tanjugu.

Pored Čačka, akcija će se sprovesti u Beogradu , Nišu, Novom Sadu, Kragijevcu, Novom Pazaru, Loznici, Kruševcu i Vršcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track