Bošković vodi podmlađen tim rukometašica u Geteborg i Amsterdam
Foto: TANJUG

Bošković vodi podmlađen tim rukometašica u Geteborg i Amsterdam

Ostali sportovi -
Srpske rukometašice će od sutra do 27. maja učestvovati na Međunarodnom turniru u Geteborgu, a nakon toga odigraće dve utakmice sa Holanđankama.

BEOGRAD - Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da predstojeći turnir u Švedskoj i dve prijateljske utakmice sa Holandijom u Amsterdamu predstavljaju važnu proveru za Mediteranske igre i Svetsko prvenstvo.

"Nadam se da ćemo ove utakmice iskoristiti najbolje što možemo, kao deo priprema za Mediteranske igre i Svetsko prvenstvo koje nas očekuje u decembru na našem terenu. Hteli smo da se za ovaj turnir pripremimo u punom sastavu, međutim povredile su se neke od ključnih igračica. Dobro je da nam se to ne desi u novembru, decembru pred Svetsko prvenstvo, kada nas očekuje veliki ispit", rekao je Bošković na konferenciji za medije u beogradskom hotelu M.

Srbija će u Švedskoj igrati protiv domaće selekcije, Norveške i Islanda, a potom ide u Amsterdam, gde će sa reprezentacijom Holandije igrati 28. i 29. maja.

Reprezentativke Katarina Tomašević, Svetlana Ognjenović, Kristina Liščević, Maja Luković, Jelena Popović, Biljana Filipović i kapiten Andrea Lekić izostaće zbog klupskih obaveza i povreda.

"Ovo je retka prilika da imamo pet ovako jakih provera, pa iako nismo kompletni, ima devojaka koje nisu duže igrale u reprezentaciji, tako da će ovo biti idealna prilika da se vidi koliko ko može da doprinese", rekla je Sanja Damnjanović.

Na Boškovićevom spisku nalaze se:

Golmani: Jovana Risović i Ana Kačarević

Krila: Jelena Nišavić, Jovana Bartošić, Katarina Krpež, Ivana Milošević

Pivoti: Dragana Cvijić, Slađana Pop-Lazić, Marija Lojpur

Bekovi: Sanja Damnjanović, Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jelena Erić, Danijela Matić, Marina Dmitrović i Jelena Živković.

Mediteranske igre na programu su od 20. do 30. juna u Turskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track