ELEKTRONSKO GLASANJE: Vranješ novi selektor rukometaša Srbije
Foto: Kicker.de

Promene

ELEKTRONSKO GLASANJE: Vranješ novi selektor rukometaša Srbije

Ostali sportovi -
Pored Vranješa, kandidat za selektora Srbije bio je i Vladan Matić.

BEOGRAD - Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) imenovao je na današnjoj elektronskoj sednici Ljubomira Vranješa za novog selektora muškog državnog tima.

"Između dva kandidata koja su pokazala veliku volju i hrabrost da pomognu rukometnoj reprezentaciji da se kroz preostale dve kvalifikacione utakmice plasira na Evropsko prvenstvo u Danskoj, članovi Upravnog odbora odlučili su elektronskim glasanjem da između dva sjajna profesionalca, ipak to bude Ljubomir Vranješ", istakao je predsednik RSS-a Velimir Marjanović.

Vranješ je trener nemačkog bundesligaškog kluba Flensburga, a pored trenerske karijere, igrao je i kao reprezentativac Švedske. Vranješ ugovor sa Felsuburgom ima do 2017. godine, a reprezentaciju će voditi paralelno.

On će na selektorskoj funkciji zameniti Veselina Vukovića koji je otišao nakon poraza od Austrije i remija u kvalifikacijama za EP.

Iz RSS navode da će se o daljem radu muške seniorske reprezentacije odlučivati u zavisnosti od planova i programa nacionalnog tima.

Obojica kandidata i pre proglašenja istakli su da bi reprezentaciju vodili i nakon kvalifikacija, i da su imali gotovo iste poglede, planove i ciljeve što se državnog tima i srpskog rukometa tiče.

Novog selektora reprezentacije u narednom periodu očekuju dve kvalifikacione utakmice za EP u Danskoj 2014, prva 12. juna sa selekcijom Rusije, a druga 16. juna 2013. godine sa Bosnom i Hercegovinom.

Reprezentacija Srbije trenutno je treća u svojoj Grupi 7, sa pet bodova, ispred nje su selekcije Rusije i Austrije, dok se selekcija Bosne i Hercegovine nalazi na četvrtom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track