Ivana Nešović: Japanci smirili Čuburku u meni!
Foto: Nemanja Pancic

Atraktivna odbojkašica ponovo u Beogradu

Ivana Nešović: Japanci smirili Čuburku u meni!

Ostali sportovi -
Volim egzotične destinacije, pamtiću Japan samo po lepim stvarima

Daleki istok od nestašne devojčice stvorio zrelu devojku.Srpska odbojkašica Ivana Nešović, nakon godinu dana provedenih u japanskom klubu Denso erbiz, došla je na odmor u rodni Beograd, a s Dalekog istoka donela je najlepše utiske. U razgovoru za Kurir Ivana otkriva kako ju je iskustvo iz Japana promenilo, ali i šta je ružno doživela u prošlosti.- Moj život u Japanu je jedno od najlepših iskustava. Oduševljena sam tim narodom, njihovim načinom života, kulturom i svime sa čim sam se susrela. Mnogo su drugačiji od nas i mnogo toga sam naučila od njih.Šta ti je najviše nedostajalo?- Svakako moja porodica, ali sad ne gledam negativno na odsustvo od kuće, već uživam u novim iskustvima. Avanturista sam, ne drži me mesto, a posao mi omogućava da putujem, i to je predivno. Inače, ja sam dete s Čubure i kad mi je nedostajao kraj, mama bi kamerom snimila ulice i pijacu, poslala mi to, i onda bih ja „prošetala“.Šta si preuzela od načina života Japanaca?- Mi Balkanci veoma smo temperamentan i impulsivan narod. I ja sam bila takva, uvek sam skakala na prvu loptu. Kod njih je drugačije. Oni su dosta smireniji i naučeni su da ne reaguju burno. Tokom boravka u Japanu uspela sam da istreniram svoju psihu, da prvo udahnem i izbrojim do deset.Da li si pokušala da učiš japanski?- Naravno! Svakog dana sam se trudila da upijam i učim, dosta toga sam i zapisivala u telefon. Čak sam i svoje saigračice naučila neke srpske reči.Posle Italije, Južne Koreje i Japana, koja je tvoje sledeća destinacija?- Još ne znam. Čekam da mi stignu sve ponude, pa ću odlučiti. Moja želja je neka egzotična zemlja. Svakako i Brazil, ali nisam sigurna koliko je to moguće ove godine.

Ivana Nešović♦ Datum rođenja: 23. 7. 1988.♦ Mesto rođenja: Beograd♦ Visina: 190cm♦ Pozicija: korektor♦ Karijera: Crvena zvezda, Asistel, Soverato, Seongnam, Denzo Erbiz

Zvezda mi je druga kućaDa li si razmišljala o povratku u Crvenu zvezdu?- Zvezda je moja druga kuća. Tamo sam počela i tamo sam provela nezaboravne trenutke. Ipak, uvek dođe trenutak kaa treba da se ode od kuće.Zašto te nema u reprezentaciji?- Ne bih pričala previše o tome. Ja sam sad privatnafirma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track