EVROPSKO PRVENSTVO: Srbija sa Francuskom, Poljskom i Rusijom

Rukomet

EVROPSKO PRVENSTVO: Srbija sa Francuskom, Poljskom i Rusijom

Ostali sportovi -
Teška grupa.a kaže Marko Vujin

U danskom Herningu održan je žreb za predstojeće Evropsko prvenstvo u rukometu, a Srbija se nalazi u grupi C sa Francuskom, Poljskom i Rusijom.

Grupu A čine domaćin i branilac trofeja Danska, Češka, Makedonija i Austrija. Španija, Island, Mađarska i Norveška takmičiće se u grupi B. U grupi D su Hrvatska, Švedska, Belorusija i Crna Gora.

Evropska rukometna federacija svrstala je našu selekciju u prvi šešir, kao jednog od favorita na ovom takmičenju, zajedno sa reprezentacijama Danske, Hrvatske i Španije.

"Svaka ekipa iz grupe je dobra. Francuska je jedna od najboljih poslednjih godina, Poljska ima vrlo dobar tim, Rusija takođe, njih znamo. Svaku ekipu koja se kvalifikovala na Evropsko prvenstvo čine kvalitetni i iskusni igrači, ali ako hoćemo nešto da napravimo treba doste sreće i volje. Mi smo isto dobri, tako da se nadam da ćemo to i pokazati na EP u Danskoj“, rekao je selektor muške rukometne reprezentacije, Ljubomir Vranješ.

"Teška grupa za nas. O Francuskoj ne treba pričati, to je reprezenatcija koja je obeležila poslednjih sedam, osam godina rukometa. Selekcije Poljske i Rusije su selekcije koje nama po stilu igre možda najviše odgovaraju, zadovoljan sam što su sa nama u grupi. Nismo razmišljali da dobijemo ovu grupu, ali svakako ako želimo da napravimo nešto moramo da igramo isto kao i u Beogradu“, istakao je Marko Vujin.

Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce održava se u Danskoj, od 12. do 26. januara 2014. godine u četiri grada Alborgu, Arhusu, Herningu i Kopenhagenu.

Grupe:

Grupa A: Danska, Češka, Makedonija, AustrijaGrupa B: Španija, Island, Mađarska, Norveška Grupa C: Srbija, Francuska, Poljska, RusijaGrupa D: Hrvatska, Švedska, Belorusija , Crna Gora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track