VRAĆA SE SPORTU: Pistorijus počeo da trenira

Atletika

VRAĆA SE SPORTU: Pistorijus počeo da trenira

Ostali sportovi -
Južnoafrički atletičar koji je optužen za ubistvo svoje devojke Rive Stenkap, počeo je da trenira posle četiri i po meseca pauze

Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus, koji je optužen za ubistvo svoje devojke Rive Stenkap, počeo je da trenira posle četiri i po meseca pauze.

Pistorijus je na svom sjatu otkrio da ne planira uskoro da se vrati takmičenjima, već da vežba kako bi "prebrodio traumu i spreman dočekao nastavak suđenja". On je optužen da je sredinom februara ubio 29-godišnjeg foto modela, dok paraolimpijac tvrdi da je pucao u njenom pravcu misleći da je provalnik.Poznati južnoafrički atletičar je pušten iz pritvora, nakon što je platio kauciju od 110.000 dolara, a morao je da preda pasoš i zabranjeno mu je da se vrati u svoju kuću, u kojoj se desio zločin. Suđenje će biti nastavljeno 19. avgusta.

Pistorijus je na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojio zlatnu medalju i postao prvi atletičar sa amputiranim nogama koji se takmičio na OI u Londonu i u disciplini 400 metara izborio plasman u polufinale. Na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine osvojio tri zlatne medalje, dok je u Atini 2004. imao zlato i srebro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track