PRIPREME: Ošamućeni egzitovac na treningu Dudaša!
Foto: Reuter

Iznenađenje za olimpijca u novom sadu

PRIPREME: Ošamućeni egzitovac na treningu Dudaša!

Ostali sportovi -
Naš najbolji sedmobojac morao da budi gosta festivala kako bi mogao da baca disk

Smehotresni trening srpskog olimpijca.Srpski atletičar Mihail Dudaš imao je neobičnu pripremu za jutarnji trening. Desetobojac je juče pred bacanje diska morao da probudi jednog posetioca Egzita da bi mogao nesmetano da trenira. Veseli momak iz Novog Sada je ceo događaj ovekovečio i postavio na Jutjub i svoj profil na Fejsbuku.- Na bacalištu za disk nalazi se egzitovac ili egzitovka, još ne znamo. Idemo da probudimo osobu X i kažemo mu da nam treba teren - pričao je u kameru Mihail Dudaš (23) dok se približavao uspavanom junaku, a potom nastavio:- Dobro jutro! Dobro jutro! Izvinjavam se. Dobro jutro. Možete li da se premestite tamo iza jer mi moramo ovde da bacamo disk. Ako nije problem. Hvala.Egzitovac se potom probudio, unezvereno pogledao Dudaša i njegovog prijatelja, ustao i otišao prema kampu.- I to smo uradili - poručio je nasmejani Mihail Dudaš u kameru.Veliki broj Dudašovih prijatelja odmah je lajkovao simpatični video, a jedan od poznanika otkrio je i identitet uspavanog egzitovca. Kako je napisao, radi se o Blekiju, starom novosadskom hipiku, potpuno bezopasnom, ali ipak čudnom liku.Mihail Dudaš trenira desetoboj, koji se sastoji od deset disciplina - 100 metara, skok udalj, bacanje kugle, skok uvis, 400 metara, 110 metara s preponama, skok s motkom, bacanje koplja i 1.500 metara.

Nije mogao da se ne smeje...
Nije mogao da se ne smeje...

... kad je video...
... kad je video...

... ovaj Prizor
... ovaj Prizor

Voli zemlju SrbijuMihail Dudaš je vrhunski sportista, koji je uvek raspoložen za šalu, ali isto tako svestan osećanja kojoj zemlji pripada.- Imao sam ponude drugih zemalja, razmatrao sam ih, ali sam ostao u Srbiji. Voleo bih da napravim sebi neku lepu vikendicu na Fruškoj Gori. Jednostavno volim Srbiju. Mnogo sam proputovao, ali smatram da je prava stvar tu gde sam rođen - izjavio je ranije Dudaš.

Mihail Dudaš- rođen je pre 23 godine u Novom Sadu, visok 183 cm, težak 80 kg- državni je rekorder u sedmoboju i desetoboju- u martu 2013. osvojio je bronzu na EP u sedmoboju- najbolji rezultat u desetoboju mu je 8.256 poena- učestvovao je na Ol u Londonu- izabran za predsednika Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje AP Vojvodine- živi sam u jednoj novosadskoj garsonjeri, a društvo mu pravi keruša Bonita

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track