STJEPANOVIĆ OPTIMISTA: Mogu do medalje na Svetskom prvenstvu
Foto: REUTERS

Plivanje

STJEPANOVIĆ OPTIMISTA: Mogu do medalje na Svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -
Ako se sve kockice slože mislim da imam šansu da se borim za medalju u disciplini 200 metara leptir, rekao je Stjepanović

Najtalentovaniji srpski plivač Velimir Stjepanović istakao je danas da očekuje da se bori za medalju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Barseloni."Ako se sve kockice slože mislim da imam šansu da se borim za medalju u disciplino 200 metara leptir", rekao je Stjepanović na konferenciji za novinare uoči učešća na državnom prvenstvu Srbije u plivanju.

Sedmočlana reprezentacija Srbije u plivanju narednih dana učestvovaće na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu, a to će biti poslednja priprema uoči Svetskog šampionata u Barseloni. Državni šampionat u plivanju "Srbija open 2013" održaće se na bazenima sportskog centra Milan Gale Muškatirović na Dorćolu. Pored Stjepanovića, na SP u Barseloni, debitovaće Bogdan Knežević, koji je do 2010. plivao za Kanadu."Prvi put nastupam za Srbiju i ponosan sam što ću braniti boje naše zemlje. Potrudiću se da ostvarim polufinale u disciplini 400 metara mešovito", rekao je Knežević.Na spisku reprezentacije su i Ivan Lenđer, Čaba Silađi, Boris Stojanović, Miroslava Njadanovski i Andreja Basaraba.Generalni sekretar Plivačkog saveza Srbije Vladimir Anušić istakao je da se od srpskih reprezentativaca očekuju barem tri finala.

"Predstojeći šampionat Srbije biće finalna provera pred šampionat sveta. Očekujemo barem tri finala, a kada se tamo pliva, onda je sve moguće", rekao je Anušić.Pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov poručio je da će država u narednom periodu pokušati da pomogne finansiranje klubova kako se uspesi srpskih plivača ne bi direktno vezivali za podršku koju reprezentativci imaju u inostranstvu.

"Naš cilj je stabilno finansiranje klubova", poručio je Atanasov.

Konferenciji za medije prisustvovao je i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, kao i državni sekretar za sport Predrag Perunčić.

Prvenstvo Srbije u plivanju održaće se od 19. do 21. jula na bazenima Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track