Zrenjanin domaćin Svetskog prvenstva u rvanju

Spektakl u najavi

Zrenjanin domaćin Svetskog prvenstva u rvanju

Ostali sportovi -
Moto ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u rvanju je “Spasimo rvanje kao olimpijski sport – pošaljimo svetu pravu sportsku sliku iz Zrenjanina“.

ZRENJANIN - Zrenjanin će od 19. do 25. avgusta biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju za kadete. Rvački savez Srbije dovešće u Kristalnu dvoranu više od 1.000 takmičara iz 50 zemalja.

Najzaslužniji za dobijanje organizacije ovog rvačkog spektakla na planetarnom nivou je prvi čovek RSS Željko Trajković, inače Zrenjaninac.

"Dolazak 1.000 učesnika uzrasta od 15 do 17 godina, podrazumeva dolazak bar još oko 500 roditelja, koji uvek dolaze na svetska i evropska kadetska prvenstva da bi bodrili svoju decu. Ovo takmičenje ima ogroman značaj za Srbiju i Zrenjanin u sportskom smislu, i u ekonomskom pogledu. Kada hiljadu i po ljudi bude boravilo nedelju dana ovde, to će nesumnjivo imati i značajan ekonomski efekat - biće popunjeni svi smeštajni kapaciteti, a kafići, restorani i trgovci će sigurno imati pune ruke posla", ističe Trajković.

Trajković kaže da zahvalnost zaslužuju i državne institucije i kadrovi koji ih vode.

"Zahvaljujemo se ministarki Alisi Marić jer je prihvatila dužnost predsednika Organizacionog odbora i Minstarstvu omladine i sporta Srbije. Siguran sam da će organizacija biti besprekorna. Učestvovaće rvači do 17 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji u grčko rimskom i slobodnom stilu. Promoteri Šampionata sveta biće naši proslavljeni rvački asovi Kristian Fris i Davor Štefanek a među uglednim zvanicima biće predsednik FILA srpski rvački radnik Nenad Lalović i predsednik Evropske rvačke konfederacije, Bugarin Ceno Cenov."

U cilju da ovogodišnje svetsko prvenstvo u gradu dobije veliki publicitet, biće upriličen atraktivan zabavni program, kako u samoj hali gde će se na strunjačama odvijati borbe rvača, tako i koncertom u kino bašti koji će biti upriličen nakon svečanog otvaranja takmičenja.

Moto ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u rvanju je “Spasimo rvanje kao olimpijski sport – pošaljimo svetu pravu sportsku sliku iz Zrenjanina“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track