Blanka Vlašić se povukla sa SP u Moskvi

ATLETIKA

Blanka Vlašić se povukla sa SP u Moskvi

Ostali sportovi -
Vlašićeva je na svetskim prvenstvima 2007. i 2009. godine u Osaki, odnosno Berlinu, osvojila zlatne medalje

MOSKVA - Dvostruka svetska šampionka u skoku u vis, hrvatska atletičarka Blanka Vlašić rekla je danas da neće učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Moskvi.

"Posle takmičenja na mitingu Dijamantske lige u Monaku osetila sam jak bol u nozi, a situacija se nije popravila ni posle ostalih takmičenja. To je jasan znak da moram da prestanem sa takmičenjima dok se potpuno ne oporavim", navela je Vlašićeva u saopštenju na svom sajtu.

"Učešće na Svetskom prvenstvu bio bi veliki rizik i mogla bih da ugrozim svoju budućnost, što ne želim", dodala je hrvatska atletičarka.

Vlašićeva je na svetskim prvenstvima 2007. i 2009. godine u Osaki, odnosno Berlinu, osvojila zlatne medalje, a zbog povrede skočnog zgloba i ahilove tetive morala je da se povuče sa Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu. Posle pauze od 20 meseci Vlašićeva je pobedila na prvom takmičenju na kome je učestvovala - na mitingu Dijamantske lige u Njujorku, u maju. Svetsko prvenstvo u atletici održaće se od 10. do 18. avgusta u Moskvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track