Dane Korica: Uspesi atletičara su lek za narod!

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije o medalji

Dane Korica: Uspesi atletičara su lek za narod!

Ostali sportovi -
U poslednje vreme atletika je osvetlala obraz naše zemlje. Ali teško je ljudima na pravi način predstaviti šta u stvari znači kada ste treći na svetu, izjavio je Korica

Nove generacije za velike podvige...Proslavljeni srpski atletičar, danas generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica za Kurir je pričao o veličini i značaju svetske bronzane medalje koju je Ivana Španović donela našoj zemlji.

- Ivanin uspeh, kao i uspesi drugih sportista, jedini su lek našem narodu. Zaista sam presrećan zbog ove medalje za Srbiju. U poslednje vreme atletika je osvetlala obraz naše zemlje. Ali teško je ljudima na pravi način predstaviti šta u stvari znači kada ste treći na svetu - izjavio je Korica.On dodaje da je srpska javnost pogrešila što nije verovala u Ivanu, i to iz pogrešnih razloga.

- Ljudi nisu očekivali ovu medalju, to je istina. Ona je na svojim leđima imala veliki pritisak jer je bila uspešna kao juniorka, a zatim su nastupile neke povrede koje su je poremetile. Mnogi su je otpisali i osuđivali zbog toga što je lepa devojka koja se doteruje i šminka. To nema nikakve veze i, na sreću, ona je uspela da se izbori s tim - zaključuje Korica.(A. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track