Dudaš: Španovićeva me motivisala
Foto: Fonet

Atletika

Dudaš: Španovićeva me motivisala

Ostali sportovi -
On je istakao da u nastavku SP očekuje dobre rezultate od trkača Emira Bekrića, bacača kugle Asmira Kolašinca i bacačice koplja Tatjane Jelače

BEOGRAD - Srpski atletičar Mihail Dudaš, državni rekorder u desetoboju, rekao je danas da ga je bronza Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Moskvi motivisala uoči trke na 1.500 metara.

"Njena bronza definitivno za mene sija kao zlato. Pred trku na 1.500 metara, što mi je bila poslednja disciplina, imao sam priliku da je zagrlim i lično čestitam na samom terenu, iako to nije dozvoljeno. Bilo mi je zaista drago, a zbog toga sam bio i motivisaniji da istrčim rezultat dovoljan za nacionalni rekord", kazao je Dudaš.

On je istakao da u nastavku SP očekuje dobre rezultate od trkača Emira Bekrića, bacača kugle Asmira Kolašinca i bacačice koplja Tatjane Jelače.

"Emir je spreman, to je neminovno, a Asmir mi se čini raspoloženim za odličnu borbu. Tatjana Jelača je još u Africi bacila preko 58 metara koplje na treningu kada smo pravili opklade, te očekujem da ovde baci preko 62 metra. Voleo bih da joj se "otkači" to koplje što dalje. Sve u svemu, želim im sreću jer je ona jako bitna", naveo je Dudaš.

On je u Moskvi zabeležio rezultat od 8.275 bodova, a uz to je postavio i tri nova lična rekorda.

"Obaranjem rekorda sam ispunio obećanje dato kako sebi, tako i svojim vernim navijačima. Znao sam da sam spreman za rezultat preko 8.256, koliko je ranije iznosio rekord, samo je bilo pitanje za koliko ću ga preći", naglasio je Dudaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track