NOVI DRŽAVNI REKORD: Tatjana Jelača u finalu SP!
Foto: Dado Đilas

Bacanje koplja

NOVI DRŽAVNI REKORD: Tatjana Jelača u finalu SP!

Ostali sportovi -
Ona je do finala došla hicem od 62,68 metara u drugoj seriji, što joj je bilo dovoljno za šesto mesto u kvalifikacijama

MOSKVA - Srpska atletičarka Tatjana Jelača plasirala se danas u finale u bacanju koplja na Svetskom prvenstvu u Moskvi i rezultatom od 62 metra i 68 centimetara postavila novi državni rekord.

Norma za plasman u finale je bila 61,50, metara što je Jelača prebacila u drugoj seriji hicem od 62,68. Ona je tim rezultatom zauzela šesto mesto u kvalifikacijama.

Najbolja u kvalifkacijama bila je Ruskinja Marija Abakumova sa 69,09 metara, druga je Australijanka Kimberli Majkl sa 65,73, a treće mesto dele Sanet Viljoen iz Južne Afrike i Linda Stal iz Nemačke sa 64,51. Australijanka Ketrin Mičel bacila je 62,80, Kristina Obergfol iz Nemačke 62,36, Ruskinja Viktorija Sudaruškina 62,20 metara, a Šveđanka Sofi Flink ostvarila je rezultat od 61,96 metara, što je novi državni rekodrd. Ukrajinka Vira Rebrik bacila je 61,70, a u finale su se plasirale još Kineskinja Lingvei Li sa 61,51 i Nadika Barbaranda Lijanaž iz Šri Lanke sa 60,39 metara.

Finale u bacanju koplja na programu je u nedelju, 18. avgusta od 14 sati.

JELAČA: Predivna atmosfera u timu dala mi je snagu

Reprezentativka Srbije u atletici Tatjana Jelača izjavila je da je plasman u finale bacanja koplja na prvenstvu sveta u Moskvi izborila zahvaljujući sjajnoj atmosferi u timu koja joj je dala dodatnu motivaciju.

"Srećna sam, ne znam šta da kažem. Celu noć nisam spavala, izašla sam na bacalište da dam sve od sebe i u tome sam uspela. Hvala svima koji su uz mene i koji su me bodrili,. U našem timu je predivna atmosfera koja mi je dala dodatnu motivaciju", rekla je Jelača koja je u finale ušla hicem od 62,68 metara što je novi državni rekord.

Rekorderka Srbije poručila je da će se skoncentrisati da u finalu da svoj maksimum.

"Sada ću se skoncentrisati da u finalu dam sve od sebe, pa šta bude", rekla je Jelača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track