ISINBAJEVA: Pogrešno ste me shvatili
Foto: REUTERS

SP u Moskvi

ISINBAJEVA: Pogrešno ste me shvatili

Ostali sportovi -
Poštujem stavove mojih kolega sportista i najoštrije sam protiv svake diskriminacije homoseksualaca - rekla je atletičarka

MOSKVA - Olimpijska i svetska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva rekla je danas da je možda "pogrešno shvaćena" kada je osudila podršku koju su na Svetkom prvenstvu u Moskvi neki atletičari pružili homoseksualcima.

"Engleski nije moj maternji jezik i mislim da sam pogrešno shvaćena kada sam juče davala izjave. Želela sam da kažem da bi ljudi trebalo da poštuju zakone drugih zemalja, posebno kada borave u tim zemljama", navela je Isinbajeva u saopštenju.

Isinbajeva je juče rekla da podržava ruski zakon protiv homoseksualaca i kritikovala je dve švedske atletičarke koje su lakirale nokte u bojama duge, kao podršku homoseksualcima.

Ona je tada rekla da "ukoliko se dozvoli propagiranje takvih stvari na ulici, Rusi mogu da se plaše za svoju naciju jer se smatraju normalnim, običnim ljudima".

"Poštujem stavove mojih kolega sportista i najoštrije sam protiv svake diskriminacije homoseksualaca", navela je danas u saopštenju.

Rusija je u junu donela zakon kojim zabranjuje propagiranje "netradicionalnih seksualnih odnosa" i novčano kažnjava organizatore parada ponosa, zbog čega su mnogi tražili da joj se oduzme organizacija Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track