RVANJE: Srbija čeka medalju 18 godina
Foto: Kurir Sport

Svetsko prvenstvo u Zrenjaninu

RVANJE: Srbija čeka medalju 18 godina

Ostali sportovi -
Srpsko rvanje čeka medalju na Svetskom kadetskom prvenstvu još od 1995. godine

ZRENJANIN - Zrenjanin će od 19. do 25. avgusta biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju za kadete.

"Kristalna dvorana" će ugostiti preko 1.000 takmičara iz više od 60 zemalja sveta.

Kadeti koji su uzeli učešće na ovom takmičenju već su stigli u Srbiju i biće smešteni u Zrenjaninu, Novom Sadu, Kovačici, a Ečka će im ponuditi svoj zamak, Kaštel.

Već danas rvače očekuju merenja i žreb, u utorak u 18 časova je svečano otvaranje, a taj dan, kao i sreda, rezervisani su za grčko – rimski stil.

Predstavnici Srbije od kojih se očekuje da pruže dobre mečeve, daju sve od sebe i čak stignu do medalja, bore se upravo u ova dva dana. Na listi takmičara su, u konkurenciji do 58 kilograma Stefan Liščević (državni prvak), 63 kilograma Aleksa Erski (peto mesto na EP 2013), 76 kilograma Žarko Dickov (državni prvak) i 100 kilograma Boban Živanović (srebro na EP 2013).

U četvrtak i petak na programu je takmičenje u slobodnom stilu, dok su subota i nedelja rezervisani za dame, tačnije na strunjače će izaći kadetkinje u stilu za žene.

"Publika može očekivati da se nećemo predati, pogotovo što rvemo na svom terenu i svi očekujemo da nešto napravimo. Biće jako dobrih mečeva. Protivnike ne poznajem toliko dobro, ali biće nas više nego na Evropskom prvenstvu. Konkurencija mogu da mi budu samo Bugarin i Iranac. Od Bugarina sam izgubio u finalu Evropskog prvenstva", poručuje Boban Živanović.

Norbert Futo je 1995. godine osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu za kadete u Budimpešti. Od tada nijedan takmičar iz Srbije nije osvajao medalju na planetarnom takmičenju u ovom uzrastu. Možda je došlo vreme da se istorija posle 18 godina ponovi, upravo ovog leta u Zrenjaninu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track