NOVI HOBI: Fernando Alonso spasao biciklistički tim propadanja

Biciklizam

NOVI HOBI: Fernando Alonso spasao biciklistički tim propadanja

Ostali sportovi -
Tim je trebalo da se ugasi na kraju sezone, posle skoro 20 godina u vrhu biciklizma, zbog povlačenja sponzora - javnih preduzeća u Baskiji

Vozač Formule jedan Fernando Alonso kupio je za šest miliona evra biciklistički tim Euskaltel-Euskadi, čime ga je spasao od gašenja, preneli su mediji u Španiji. Tim je trebalo da se ugasi na kraju sezone, posle skoro 20 godina u vrhu biciklizma, zbog povlačenja sponzora - javnih preduzeća u Baskiji.

Alonso, dugogodišnji ljubitelj biciklizma, odlučio je da spase ekipu tako što je otkupio licencu od Vorld tura i sada će joj pomoći da ojača.

Drumski olimpijski šampion iz 2008. godine Samjuel Sančes će biti glavni vozač, a korpus tima će biti domaći biciklisti. Alonso je pre nekoliko godina prvi put izrazio interesovanje za biciklizam. Danas je objavljeno da pregovori traju nekoliko nedelja, a da će dogovor odmah stupiti na snagu.

Euskaltel-Euskadi je jedan od najcenjenijih i najpopularnijih timova u biciklizmu. Formiran je 1994. godine i brzo je postao važan deo profesionalnih takmičenja, privlačeći pažnju politikom da angažuje samo domaće vozače.

Menadžerska kompanija tima, Bask sajklng pro tim, objavio je pre manje od dve nedelje da će se tim ugasiti na kraju sezone zbog nedostatka novca.

Glavni sponzor je telekomunikaciona firma Euskaltel koja se bila obavezala da će četiri godine biti sponzor, ali su je mere štednje sprečile da obezbedi obećanih 3,5 miliona evra godišnje. Budžet tima za godinu dana je oko devet miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track