OPORAVILE SE POSLE BUGARKI: Srpkinje dobile Češku

Odbojka

OPORAVILE SE POSLE BUGARKI: Srpkinje dobile Češku

Ostali sportovi -
Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Jovana Brakočević sa 25 poena, dok je Nataša Krsmanović upisala 13

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj i Nemačkoj, pošto su u utakmici drugog kola Grupe D pobedile Češku sa 3:0 (25:21, 26:24, 25:23). Srpkinje do pobede nad Českom došle za 78 minuta igre, najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Jovana Brakočević sa 25 poena, dok je Nataša Krsmanović upisala 13. Kod Čehinja istakla se Aneta Havlickova sa 23 poena.

Srbija sada ima četiri boda iz dve utakmice, pošto su izabranice selektora Zorana Terzića u prvom meču poražene od Bugarske sa 3:2.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan pobedom nad Češkom."Nije bilo lako, ali smo kontrolisali ceo meč. Možda su nam u završnici trećeg seta Čehinje pomogle greškama u servisu. Mogu da kažem da sam zadovoljan posle jučerašnje utakmice što je danas ispalo ovako. Ovaj meč je kratko trajao, imamo malo vremena da se odmorimo i da sutra protiv Poljske odigramo dobro i polako se spremamo za drugi krug", kazao je Terzić posle meča u nemačkom Šverinu.

"Ekipa mora da bude skoncentrisana i da igra najbolje moguće tokom celog meča, a ne da "zategne" pred kraj. Nekad uspe, a nekad ne. Bespotrebno da uopšte dolazimo u situaciju da na kraju seta moramo teškim poenima da dolazimo do pobede. Dobro je što to umemo, ali trebalo bi da držimo nivo tokom celog meča", naveo je Terzić.

Selekcija Srbije u nedelju od 18 sati, takođe u Šverinu, igra protiv reprezentacije Poljske u trećem kolu.

"Poljakinje imaju kvalitetan sastav, nekoliko igračica vrhunske klase. Juče protiv Češke nisu igrale kako znaju. Ako sutra odigramo kako umemo, bićemo bliži pobedi od njih. U svakom drugom slučaju biće nam mnogo teže", zaključio je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track