Šapić se sukobio sa Udovičićem na EP 2008. u Španiji, hvatajući ga za gušu jer mu ovaj nije dodao loptu

A onda je naleteo na pesnicu Denisa Šefika...
Bivši vaterpolista i kandidat za genseka DS Aleksandar Šapić iz dna duše mrzi novog ministra sporta i omladine i nekadašnjeg kolegu Vanju Udovičića. Njih dvojica nikad se nisu preterano mirisali, a popularnom Ganguli zasmetao je Udovičić još prvog dana kad je kročio u reprezentaciju kao najtalentovaniji vaterpolista Srbije.

Iz sujete i uplašen da će mu Vanja Udovičić uzeti ulogu prve zvezde tima i poziciju u javnosti, Aleksandar Šapić počeo je prvo verbalno, a potom i fizički da ga maltretira. Njih dvojica potukli su se tokom Evropskog prvenstva u Španiji 2008. godine. Tad je Šapić ispod tribina davio Udovičića, a eskalaciju sukoba sprečili su igrači.

- Taj incident desio se u Malagi posle prve utakmice protiv Nemačke, kad smo slavili 17:5. U prvoj akciji Šapić je tražio od Vanje loptu, ali mu mali nije dao, već je postigao gol. Šapić ga je tad opsovao i doviknuo mu da će mu objasniti neke stvari van bazena. Posle ga je tukao i davio ispod tribina - tvrdi izvor Kurira.

Zanimljivo je to što je Šapić takav bio i prema ostalim mlađim vaterpolistima, sve do Olimpijskih igara u Pekingu 2008, kad se smrklo Denisu Šefiku, pa je Gangula uz nekoliko krošea i mae gerija završio u nokautu. Kasnije su zvaničnici iz Olimpijskog komiteta taj sukob pokušali da zataškaju pričom da se Šapić okliznuo i pao niz stepenice.

Aleksandar Šapić pokušao je puč u Savezu, a kad nije uspeo jer je dobio samo jedan glas, i to od sebe, u oktobru 2008. odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima. Ostao je bez podrške saigrača, a za nacionalni tim i dalje su nastavili da igraju Vladimir Vujasinović, Dejan Savić, Danilo Ikodinović i Aleksandar Ćirić. Šapić i Udovičić juče nisu bili dostupni za komentar na naša saznanja.
aleksandar-sapic.jpg
Reuter 
Ljubomoran na kolegu... Aleksandar Šapić

vanja-udovicic.jpg
Beta 
Zamerio mu se jer je bolji... Vanja Udovičić

Aleksandar Šapić

- Šapić od prvog dana u reprezentaciji nije voleo Udovičića
- svi srpski vaterpolisti tvrde da Šapića i Udovičića nije bilo moguće videti u istom društvu
- njihov odnos nije uticao na dešavanja u bazenu, gde su besprekorno funkcionisali
- Šapić je zajedno sa Savićem bio učesnik incidenta protiv Italijana 2003, kad je zaradio kaznu od devet meseci zabrane igranja
- često je znao da izjavi da ne želi da bude čovek kakav je legendarni Igor Milanović
- godine 2005. sukobio se na plivalištu Banjici s navijačima Partizana, kad je sa Savonom uzeo LEN kup

Šamarčina Nikole Stamenića

Aleksandar Šapić bio je vrhunski vaterpolista, ali valja istaći to da nikad nije voleo da trpi autoritet i da je uvek sebe voleo da ističe u prvi plan. Dobro je poznata šamarčina starog vaterpolo vuka Nikole Stamenića upravo Aleksandru Šapiću. Trener je zviznuo jednu vaspitnu Šapiću zbog njegove sebičnosti u igri. Kamera je zabeležila ćušku, koja je bila toliko jaka da je zabolelo i one pored TV ekrana. Desilo se to na fajnal-foru Evrolige kad je Bečej bio reprezentacija u malom.