Raikonen srećan zbog povratka u Ferari

Formula 1

Raikonen srećan zbog povratka u Ferari

Ostali sportovi -
Tim iz Maranela je u sredu saopštio da je Raikonen potpisao dvogodišnji ugovor sa tom ekipom.

BEOGRAD - Vozač Formule jedan Kimi Raikonen rekao je da je veoma srećan zbog povratka u italijansku ekipu Ferari i da se raduje što će u predstojećim sezonama biti u timu s Fernandom Alonsom, koga je nazvao sjajnim vozačem.

"Veoma sam srećan što se vraćam u Maranelo gde sam proveo tri fantastične i veoma uspešne godine. Ostale su mi lepe uspomene, a posebno ona kada sam 2007. godine osvojio titulu", rekao je Raikonen, preneli su danas mediji.

Finac je 2009. godine otišao iz Ferarija, sa kojim je dve godine ranije osvojio šampionsku titulu i nakon toga se takmičio u svetskom reli šampionatu. U Formulu jedan vratio se prošle sezone, kada je potpisao za Lotus, a ugovor sa tom ekipom istekao bi mu sledeće sezone. Raikonena je 2010. godine u Ferariju zamenio Alonso, a finski vozač rekao je da se raduje zajedničkom radu.

"Jedva čekam da ponovo sednem u Ferarijev bolid i da radim s ljudima sa kojima sam veoma blizak, kao i sa Ferandom, koga smatram sjajnim vozačem koji može da donese ekipi uspeh koji zaslužuje", rekao je Raikonen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track