MILICA MANDIĆ: Svaki dan mislim na zlato u Riju

MILICA MANDIĆ: Svaki dan mislim na zlato u Riju

Ostali sportovi -
Odbrana prvog mesta sa Olimpijskih igara iz Londona najveća inspiracija za pripreme za Rio, kaže tekvondo šampionka

BEOGRAD - Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić svesna je da će biti izuzetno teško odbraniti zlatnu medalju osvojenu prošle godine u Londonu, ali ističe da joj je upravo to najveća motivacija u pripremama za Igre u Riju.

"Teško je braniti zlato od prošle godine, ali motivacija je osvojiti novo zlato i ponoviti uspeh u Riju. Sa time u glavi idem svaki dan, trudim se da osvajam poene, napravim dobre rezultate, kako bih bila tamo i ponovila uspeh", rekla je Mandićeva Tanjugu.

Ona ističe da od 11. avgusta 2012. godine, kada je Srbiji donela prvu zlatnu medalju na OI, ljudi potpuno drugačije doživljavaju tekvondo.

"Sada su svi više upoznati sa tekvondoom i pravilima, usledila je eskpanzija našeg sporta, dosta klubova je otvoreno, deca, ali stariji su počeli da treniraju i sve je to veoma lepo", navela je Mandićeva.

Međutim, od tada joj je i znatno teže, jer rivalke imaju poseban motiv protiv olimpijske šampionke.

"Drugačije se spremaju, dosta više prate borbe i kako radim. I ja sam promenila stil borbe, za to je potrebno vreme, napredujem polako, imam još prostora za napredak i idemo korak po korak", poručila je Mandićeva, koja će do kraja godine učestvovati na turniru u organizaciji njenog kluba Galeb, zatim na Trofeju Beograda, dok je u decembru Gran pri, koji je kruna sezone.

Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track