(VIDEO) UŽASNI DETALJI NESREĆE: Bjankiju se raspala kaciga posle udarca u dizalicu
Foto: Printskrin

Francuski vozač u kritičnom stanju

(VIDEO) UŽASNI DETALJI NESREĆE: Bjankiju se raspala kaciga posle udarca u dizalicu

Ostali sportovi -
Bjanki je u 45. krugu izleteo sa staze u krivini 15 na stazi Suzuka i udario u mobilni kran koji je u tom trenutku sklanjao bolid vozača Zaubera Adrijana Sutila iz Nemačke. Francuz je hitno prebačen u bolnicu, pošto je ostao bez svesti

SUZUKA - Vozač Marusije u šampionatu F1 Žil Bjanki nalazi se u kritičnom stanju pošto je operisan posle

Žil Bjanki je podvrgnut je operaciji hematoma glave, potvrdio je njegov otac Filip, a trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi. Pojedini mediji tvrde da je Bjanki u veštački izazvanoj komi.

Bjanki je u 45. krugu izleteo sa staze u krivini 15 na stazi Suzuka i udario u mobilni kran koji je u tom trenutku sklanjao bolid vozača Zaubera Adrijana Sutila iz Nemačke. Francuz je hitno prebačen u bolnicu, pošto je ostao bez svesti, a Bjanki je odmah podvrgnut operaciji. Njegov otac je rekao da je Žil doživeo povredu glave i da je u kritičnom stanju.Sutil, koji je video udes, rekao je da je cela scena bila strašna, da Bjanki nije izgledao dobro, ali je istakao da ne želi da iznosi više detalja. Posle trke na stazi se pojavila japanska policija, koja je konfiskovala sve ono što je ostalo od Bjankijevog bolida. Po završetku trke, svi timovi i vozači su poslali želje za oporavak Bjankiju preko društvenih mreža.

http://www.youtube.com/watch?v=wOzBW9ATTtg
Trka je zbog loših vremenskih uslova prekinuta šest krugova pre kraja, a za pobednika je proglašen u tom trenutku vodeći Britanac Luis Hamilton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track