Najnovije vesti

SA MEDALJAMA OKO VRATA: Parastrelci stigli u Beograd
Foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

doček na aerodromu

SA MEDALJAMA OKO VRATA: Parastrelci stigli u Beograd

Paraolimpijada -

Paraolimpijci Dragan Ristić, Laslo Šuranji i Zdravko Savanović sa kolegama iz parastreljačkog tima i stručnim timovima, doputovali su danas u Beograd iz Tokija, posle nastupa na Paraolimpijskim igrama.

Njih su na Aerodromu Nikola Tesla dočekali porodica i prijatelji.

Srbija je u Tokiju osvojila šest medalja, dva zlata, tri srebra i jednu bronzu, a poslednji su do odličja došli Dragan Ristić i Zdravko Savanović.

Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju, dok je Savanović stigao do srebrne medalje u streljaštvu u disciplini vazdušna puška 50 metara, SH2.

Ne samo da je Ristić stigao do zlata, već je postavio i novi svetski, kao i rekord Paraolimpijskih igara, koji sada iznosi – 252,7 krugova.

Podsetimo, Ristić je već osvojio jednu zlatnu medalju na Igrama u Tokiju. Bio je najbolji u disciplini vazdušna puška 10 metara miks.

Doček
foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Bronzanu medalju uzeo je srpski dubl u stonom tenisu Nada Matić i Borislava Perić Ranković.

Laslo Šuranji je stigao do srebra u disciplini vazdušna puška 50 metara, SH1.

Željko Dimitrijević je u disciplini bacanje čunja, klasa F51 stigao do rezultata od 35,21 metara i tim hicem osvojio srebro.

Za kraj, Šuranji je nosio i zastavu na zatvaranju Igara, koje je proteklo spektakularno.

Delegacija Evropske unije u Srbiji je ponosni partner Paraolimopijskog tima Srbije! Sve bliže pojedinosti možete pratiti na veb stranici www.euzatebe.rs/paraolimpijci.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track