(FOTO) IZLOŽBA U SUSRET OLIMPIJSKIM IGRAMA: Retrospektiva Olimpizma od 1912. do 2012. godine
Foto: OKS

Na putu za Rio

(FOTO) IZLOŽBA U SUSRET OLIMPIJSKIM IGRAMA: Retrospektiva Olimpizma od 1912. do 2012. godine

Rio 2016 -

U susret predstojećim Olimpijskim igrama koje će se od 5. do 21. avgusta održati u Rio de Žaneiru, u prostoru Mikser hausa otovrena je izložba „Na putu za Rio” u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog muzeja Beograd.

Izložbu je svečano otvorila Ivana Anđušić Maksimović, osvajačica srebne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu i devojka koja će nositi zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Riju.

“Iskreno se nadam i verujem da ćemo mi olimpijci, koji ćemo predstavljati Srbiju u Riju obezbediti dovoljno novog materijla za neku novu izložbu posle Rija.”

Na izložbi su kroz bogat multimedijalni sadržaj prikazani simboli i vrednosti savremenog Olimpizma, retrospektiva Igara i naših učešća na njima, a poseban segment izložbe posvećen je predstavljanju Olimpijskog Tima Srbije koji će nas u 14 sportova predstavljati u Riju.

foto: OKS
foto: OKS

Postavka izložbe podeljena je u tri celine. Prvu celinu čine simboli i vrednosti savremenog olimpizma i njihov razvojni put od Prvih Modernih olimpijskih igara u Atini 1896. godine pa sve do danas.

Drugu celinu čini hronološki pregled učešća naših olimpijaca na Letnjim Olimpijskim igrama od 1912. do 2012. sa podacima o samim Igrama i zanimljivostima upotpunjenim originalnim predmetima iz fundusa Olimpijskog muzeja, dok će u okviru treće celine posetioci imati pristup bogatoj multimedijalnoj kolekciji koja uključuje nezaboravne momente sa Olimpijskih igara, interesantne istorijske činjenice, Olimpijske heroje i razvojni put komercijalnih promo video poruka kao neizostavnog pratećeg dela reklama.

foto: OKS
foto: OKS

Izložba će za posetioce biti otvorena do 21. avgusta, a u tom periodu biće organizovani posebni edukativni programi za decu od 8 do 14 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track