OLIMPIJCI OTPUTOVALI PO MEDALJE: Karakašević, Stević, Kukolj i Crevar krenuli put Rija
Foto: OKS

Spremni za Igre

OLIMPIJCI OTPUTOVALI PO MEDALJE: Karakašević, Stević, Kukolj i Crevar krenuli put Rija

Rio 2016 -

Još jedna tura srpskih olimpijaca krenula je put Rija na Olimpijske igre...

Stonoteniser Aleksandar Karakašević rekao je da će u Rio de Žaneiru mnogo toga zavisiti od žreba, kao i da bi hteo da se oprosti dobrim rezultatom na Olimpijskim igrama.

Karakašević je sa 40 godina (u decembru puni 41) drugi najstariji član tima Srbije, posle Stevana Pletikosića, koji ima 44. Stonoteniser je bio u grupi sportista koji su krenuli put Rija, među kojima su bili i teniserka Aleksandra Krunić, biciklista Ivan Stević i plivačica Anja Crevar, najmlađa članica ekipe.

"Kod nas mnogo toga zavisi od žreba. Dakle, prvo moram da vidim žreb da bih video šta mogu i dokle mogu.

Naravno, uz dobru igru je sve moguće. Ja sam preiskusan, a ne iskusan. Ovo je najlakši turnir za mene, igra se jedna partija dnevno, ne možeš da se umoriš, uvek si svež. Sve je moguće. Sad naravno teško je reći medalja ili bilo šta, ali da prođem dva kola i uđem u 16, to bi bio ozbiljan rezultat", rekao je Karakašević novinarima na aerodromu u Beoradu.

foto: OKS
foto: OKS

On je na pitanje šta njegova deca očekuju od njega šaljivo odgovorio "da se vratim što pre", ali je onda kazao i kakve su mu ambicije.

"Ne samo deca, nego moja porodica, svi očekuju više od mene, da se pokažem bolje nego prošli put, jer sam prošli put (poraz u drugom kolu u Londonu) odigrao možda i najgore u karijeri, i to je jedna teška uspomena. Hteo bih da se oprostim dobrim rezultatom na Olimpijskim igrama", rekao je Karakašević.

Biciklisti Ivanu Steviću ovo će biti četvrte Olimpijske igre, a na njih odlazi iako je pre nešto više od mesec dana imao težak udes na Trci kroz Srbiju.

"Osećam se odlično kakav sam bio pre četiri-pet nedelja. Imao sam četiri preloma, ključna kost, lopatica i dva rebra. Sada sam odličan. Funkcionišem normalno zahvaljujući sjajnim ljudima koji su mi pomogli. Nisam 100 odsto spreman, ali uspeli smo da za kratko vreme da se vratimo na neki nivo", rekao je Stević.

U Riju će u biciklizmu nastupati najbolji svetski takmičari.

"Nažalost, nama je staza okrenuta brdskim vozačima, a to su, recimo, Kris Frum, Nairo Kintana, Alberto Kontador, koji dolaze sa Tur de Fransa. Tu sam malo hendikepiran, nisam imao adekvatnu pripremu, ali, što kaže moj bata Kale (Karakašević), igram na kartu iskustva. Ovo mi je četvrti nastup na Olimpijskim igrama i uzdam se malo u sreću. Kod nas je takmičenje jedan dan, 250 kilometara i nema ispravki. Ako se pogodim sa dobrim nogama, sve če biti dobro. Ako ne budu dobre noge, onda ne može da se očekuje veliki rezultat", rekao je Stević.

Njegov trener Radomir Pavlović kazao je da je posle pada na Trci kroz Srbiju hteo da prekine trku i vodi ga u bolnicu, ali je Stević nastavio.

"Posle smo morali i bolnicu i sedam dana posle toga bio je operisan, a već 10 dana posle toga bio je na biciklu", rekao je Pavlović.

foto: OKS
foto: OKS

U džudou će nastupiti Aleksandar Kukolj, koji je plasman na Igre obezbedio kao 12. na svetskoj rang-listi u kategoriji do 90 kilograma.

"Na Igre idu prvih 22, plus neke kontinentalne kvote, tako da će u mojoj kategoriji biti 32 takmičara. Džudo je specifičan sport jer na njemu baš svašta može da se desi i ja se u to uzdam", kratko je rekao Kukolj.

Njegov trener Nikola Milošević bio je nešto konkretniji.

"Aca i ja nismo neki sportisti koji mnogo pričaju. Mi puštamo da naši rezultati i partije pričaju. Jesam optimista, ali gotovo da ne razmišljam o rezultatu, već samo o tome da stignemo u Rio i da tamo pružimo najbolju partiju. Rang-lista i njegovi rezultati u poslednje vreme govore da može mnogo, čak i do medalje", rekao je Milošević.

Najmlađi član srpskog tima biće Anja Crevar, koja je u maju napunila 16 godina i koja će nastupati na 400 metara slobodno.

"Nemam neka prevelika očekivanja. Nadam se da ću popraviti vreme. Ovo će za mene stvarno biti jedno veliko iskustvo i nadam se da će sve dobro da prođe", rekla je Crevarova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track