PROPUSTI ORGANIZATORA U RIJU Štajner: Atmosfera je sjajna uprkos poteškoćama na koje nailazimo
Foto: Fonet

Šef misije kritikuje

PROPUSTI ORGANIZATORA U RIJU Štajner: Atmosfera je sjajna uprkos poteškoćama na koje nailazimo

Rio 2016 -

Šef misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner rekao je da je atmosfera pred početak Igara u Rio De Žaneiru odlična, uprkos propustima organizatora.

"Selo nam se napunilo, zavidan broj sportista je već tu i sve to dosta lepo izgleda. Atmosfera je jako dobra u celoj ekipi i pored činjenice da nailazimo na mnogo propusta u organizaciji samih Olimpijskih igara", rekao je Štajner.

Olimpijske igre počeće u petak uveče svečanom ceremonijom otvaranja. Srbija će u Riju imati 104 takmičara u 14 sportova, a većina njih je već doputovala u Brazil.

Prema rečima Štajnera, misiji Olimpijskog tima Srbije mnogo pomaže razumevanje samih sportista.

"Trudimo se da sve to bude kako treba. U srpskom timu je za sada je sve dobro, nema povređenih, nema bolesnih. Sve je kako treba", istakao je Štajner.

Šef misije je istakao to da je zgrada u kojoj su smešteni srpski sportisti u dobrom stanju, u odnosu na druge u Olimpijskom selu.

"Nemamo većih problema, ali pokušavamo da dovedemo smeštaj i logistiku do tog nivoa da sportisti imaju maksimalne uslove za trening i takmičenje", kazao je on.

Štajner je naveo da organizacija još nije na nivou na kom bi trebalo da bude na Olimpijskim igrama.

"Logistika ovog takmičenja je komplikovana. I dalje ima podešavanja transporta, smeštaja, održavanja soba. Sve su to stvari koje se još nisu slegle, nije na nivou kako bi trebalo da bude na Olimpijskim igrama", rekao je Štajner.

Olimpijske igre u Rio De Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track