(VIDEO) SRBIJA EKSPRES: Novak i Zimonjić razbili Hrvate i plasirali se u 2. kolo olimpijskog turnira
Foto: AP

Za manje od sat

(VIDEO) SRBIJA EKSPRES: Novak i Zimonjić razbili Hrvate i plasirali se u 2. kolo olimpijskog turnira

Rio 2016 -

Srpski teniseri Novak Đoković i Nenad Zimonjić u prvom kolu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru u konkurenciji dublova pobedili su Hrvate, dvojicu Marina, Čilića i Draganju - 6:2, 6:2.

Meč je trajao manje od sat vremena, preciznije 57 minuta.

Srbija ekspres pregazio je Hrvate. Đoković i Zimonjić napravili su četiri brejka, od čega tri na servis Draganje, a nisu pretrpeli nijedan. Zapravo, srpski par se s brejk loptama suočio samo u jednom gemu - četvrtom u prvom setu - na servis Zimonjića. Međutim, spasao je svih pet i bez problema odradio posao u prvom kolu.

Nole i Ziki će u drugom kolu verovatno imati mnogo teži posao, jer sastaće se sa pobednikom duela Marselo Melo, Bruno Soreš (Brazil, 3) - Sončat Rativatana, Sančai Rativatana (Tajland). Za očekivati je da to budu domaći dubl, koji je jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju.

Đoković će u noći između nedelje i ponedaljka startovati i u singlu protiv Argentinca Huana Martina Del Potra.

TOK MEČA:

Drugi set:

6:2 - Zimonjić je odservirao meč!

5:2 - Brza dva gema..

4:1 - Čilić servisima prekida seriju Srba. Doduše, ne bez problema, jer posle 40:0, došlo se do 40:30, ali onda je Novak napravio grešku na mreži, pa su rivali upisali prvu recku u drugom setu.

4:0 - Bilo je 40:0 na Zikijev servis, a onda su Hrvati, zaključno sa duplom servis greškom srpskog igrača, došli do 40:40! Međutim, usledio je as, zatim i još jedan poen za srpski tim za šesti uzastopni gem.

3:0 - BREJK! Po običaju, Draganja nije imao šanse na svoj servis.

2:0 - Novak je imao početni udarac, a brejk je bez muke potvrđen.

1:0 - BREJK! Gde su stali u prvom, Đoković i Zimonjić su nastavili u drugom setu. Ovaj put servis su oduzeli Čiliću, prvi put na meču. Hrvati dosta greše, a Srbi to kažnjavaju.

Prvi set:

6:2 - Posle manje od pola sata Novak i Ziki dobili su set, bez ikakvih problema.

5:2 - BREJK! E, ovo je sada već dominacija. Srbi su ponovo oduzeli servis Draganji, koji je gem završio duplom servis greškom.

4:2 - Ponovo su Čilić i Draganja bolje počeli gem na servis srpskih igrača (u ovom slučaju Đokovića), ali posle 0:30, usledila su četiri vezana poena naših igrača.

3:2 - Čilić je odlično servirao, pa su Hrvati prekinuli seriju Srba bez izgubljenog poena.

3:1 - Srpski teniseri su na servis Zimonjića potvrdili brejk, ali uz mnogo muka, jer su spasli čak pet brejk lopti.

2:1 - BREJK! Lako i ubedljivo. Srpski par je napravio brejk sa samo jednim izgubljenim poenom.

1:1 - Đoković je počeo duplom servis greškom, ali je brz odservirao dva asa i sa ukupno tri direktna poena doprineo osvajanju gema.

0:1 - Hrvati su bez problema dobili prvi gem na svoj servis.

Bolji iz ovog duela igraće u drugom kolu sa pobednikom meča Marselo Melo, Bruno Soreš (Brazil, 3) - Sončat Rativatana, Rativatana (Tajland).

Đoković i Zimonjić su u prošlosti igrali zajedno za Srbiju u Dejvis kupu, a na nedavnom Rodžers kupu u Torontu su ponovo igrali u paru kako bi se srpremili za Igre u Riju. Međutim, poraženi su već u prvom kolu od Kanađana Filipa Bestera i Adila Šamasdina 5:7, 6:4, 2:10.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track