MAĐARI SE NE PLAŠE SRPSKIH DELFINA: Srbija je favorit za zlatnu medalju, ali i mi smo u Riju
Foto: AP

Borba za najsjajnije olimpijsko odličje

MAĐARI SE NE PLAŠE SRPSKIH DELFINA: Srbija je favorit za zlatnu medalju, ali i mi smo u Riju

Rio 2016 -

Vaterpolo reprezentacija Mađarske ne plaši se Srbije, iako je smatra favoritom Olimpijskih igara, rekli su članovi te selekcije.

"Mislim da je Srbija jedan od favorita, ali smo i mi ovde u Riju", rekao je mađarski vaterpolista Marton Vamoš.Srbija će u Riju pokušati da osvoji dugo čekanu zlatnu medalju u vaterpolu, posle bronzanih na prethodna dva takmičenja, u Londonu i Pekingu.

Dobru uvertiru pred Olimpijske igre Srbija je napravila tako što je postala svetski i evropski šampion, a osvojila je i Svetsku ligu.

Prva utakmica u Riju između Srbije i Mađarske završena je nerešeno 13:13. Upravo je Madjarska glavni favorit da spreči Srbiju u pohodu na zlatnu medalju.

Selektor Mađarske Tibor Benedek rekao je da je zadovoljan rezultatom na otvaranju i potvrdio da je Srbija favorit za zlatnu medalju.

"Ovaj rezultat bi trebalo da predstavlja problem za Srbiju. Oni su favoriti na turniru i mi se jednostavno slažemo sa tim", rekao je Benedek.

Svi iz sveta vaterpola Srbiju vide kao favorita za zlatnu medalju, a kapiten SAD Toni Azevedo rekao je da je i Hrvatska veoma jaka.

"Za nas su Srbija i Hrvatska dve najbolje vaterpolo reprezentacije u ovom trenutku", rekao je Azevedo.Reprezentacija Hrvatske pobedila je SAD na početku olimpijskog turnira i na pravi način počela odbranu zlatne medalje iz Londona.

Azevedo je komentarisao i utakmicu Srbije i Mađarske.

"Mađarska je odlično odigrala utakmicu. Vodila je sa četiri gola, ali je na kraju ispustila prednost. Jasno je da je Srbija dominantnija. Ali, ono što je fantastično na Olimpijskim igrama je to da je uvek nepredvidivo i da ne znate šta će da se desi", kazao je Azevedo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track