MARINA MALJKOVIĆ OPTIMISTA: Spremne smo da ustanemo posle pada
Foto: Fonet

Ključni meč sa Kinom

MARINA MALJKOVIĆ OPTIMISTA: Spremne smo da ustanemo posle pada

Rio 2016 -

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je njena ekipa igrala dobro u večerašnjem porazu od selekcije SAD, za koju je navela da je najbolja na svetu.

"Teško je posle onako bolnog poraza vratiti se u život, skupiti tim i odigrati ovako protiv najboljih na svetu, posebno na ovakav način, sa svih 12 košarkašica koje su dale doprinos i upisale se u strelce. To pokazuje da je tim spreman da ustane posle pada, dodatno se ujedini i ulije pozitivnu nadu pred najvažniji meč koji nas čeka u petak protiv Kine", rekla je Maljkovićeva posle utakmice.

Srpske košarkašice su izgubile od SAD sa 110:84 i tako zabeležile i treći poraz na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Narednu utakmicu igraće protiv Kine, ključnu u borbi za plasman u narednu fazu.

Reprezentativka Srbije Danijel Pejdž kazala je da je njen tim razočaran zbog poraza, ali da je pokazao mnogo pozitivnih stvari i da na tome treba da gradi uspeh u naredne dve utakmice.

"Amerikanke su veoma talentovan tim, a mislim da mi možemo da budemo zadovoljne načinom na koji smo igrale, borile se i naterale ih da se oznoje za pobedu. Sada ćemo se fokusirati na Kinu i potruditi se da stignemo do pobede", kazala je Danijel Pejdž.

Utakmica izmedju košarkašica Srbije i Kine igraće se u petak od 17.15 po srednjoevropskom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track