TAMAN SMO POMISLILI DA NE MOŽE GORE: Totalni debakl srpskih sportista u Rio de Žaneiru
Foto: Reuters

Crna sreda

TAMAN SMO POMISLILI DA NE MOŽE GORE: Totalni debakl srpskih sportista u Rio de Žaneiru

Rio 2016 -

Petog dana takmičenja na Olimpijskim igrama srpski sportisti su doživeli totalni debakl! Tako su samo nastavili niz neuspeha u Rio de Žaneiru.

Vaterpolisti su na kraju programa u sredu samo dodali poslednju kap u inače punoj čaši žuči kod srpskih navijača. Izgubili su od Brazila i taj olimpijski dan učinili katastrofalnim za naš sport. Neuspesi su se nizali kao na traci.

Dan je počeo eliminacijom strelaca i džudiste Aleksandra Kukolja.

Damir Mikec i Dimitrije Grgić nisu uspeli da se plasiraju u finale u disciplini MK pištolj 50 metara. Grgić je zauzeo 16. mesto u kvalifikacijama, pošto je pogodio 552 kruga, a Mikec je bio 18. sa 551 krugom.

Kukolj je poražen Japanca Mašu Bakera u osmini finala u kategoriji do 90 kilograma. Srpski džudista je ranije u sredu u šesnaestini finala pobedio Slovenca Mihaela Žganka, ali dalje od Japanca nije mogao.

A onda su usledili porazi u ekipnim sportovima.

Košarkaši su posle dramatične završnice izgubili od Francuske meč 3. kola - 75:76. Nedugo zatim košarkašice su doživele očekivani neuspeh protiv Amerikanki 84:110, takođe u trećem meču u Riju.

"Orlovima" sledi duel sa "drim timom", a onda i odlučujuća bitka sa Kinezima za plasman u četvrtfinale. Za razliku od muških kolega koje imaju jednu pobedu na turniru, evropske šampionke su poražene u sve tri dosadašnje utakmice, pa su im za prolaz među osam najboljih potrebne pobede i nad Senegalom i nad Kinom.

Odbojkašice su posle dva trijumfa "položile oružje" pred Amerikankama - 1:3. Izabranicama selektora Zorana Terzića predstoji borba za što bolji plasman pred četvrtfinale sa Kinom i Holandijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track