TERZIĆ UOČI ČETVRTFINALA OI: Imamo 12 spremnih, zdravih i odmornih odbojkašica
Foto: Reuters

Selektor Srbije kaže da protivnik nije bitan

TERZIĆ UOČI ČETVRTFINALA OI: Imamo 12 spremnih, zdravih i odmornih odbojkašica

Rio 2016 -

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da je utakmica protiv Holandije, u kojoj je izveo rezervni sastav, pokazala da može da računa na sve igračice, što će mnogo značiti pred četvrtfinale.

"Imamo 12 podjednako dobrih igrača. Oni koji su manje igrali u prvim utakmicama pokazali su da mogu da odigraju bolje nego prva postava. To je odlično i mnogo nam znači pred četvrtfinale. Imamo 12 spremnih, zdravih i neumornih igrača", rekao je Terzić posle utakmice.

Kombinovani tim ženske odbojkaške reprezentacije Srbije izgubio je od Holandije sa 3:2 u setovima, za treće mesto u Grupi B Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Utakmica nije imala rezultatski značaj, a Terzić je naveo da mu je drago što je njegova ekipa igrala dobro protiv Holandije.

Protivnik Srbije u četvrtfinalu biće određen žrebom, a potencijalni rivali su Brazil, Rusija i Južna Koreja.

Upitan za žreb i koga bi najviše voleo, Terzić je odgovorio: "Nebitan je protivnik, važno je da mi odigramo najbolje moguće". On je dodao da mu se ne dopada takav sistem.

"Ne slažem se s time, zašto se onda igra u grupi? Pravila su takva i ne treba razmišljati o tome, već da se spremimo na pravi način", rekao je Terzić.

Stefana Veljković je kazala da je srećna jer je atmosfera u timu vrhunska i kada se i pobedjuje i gubi.

"Na početku smo igrale stegnuto, umorno, ali smo se probudile i bilo je drugačije. Srećna sam jer smo uspele da preokrenemo rezultat, što je jako teško protiv ovakvih ekipa. Izgubile smo, ali nije ništa značajno, idemo dalje. Malo odmora, pa nastavljamo. Držimo se kao ekipa, atmosfera nam je uvek na nivou, i kada se gubi i kada se dobija jer smo tim", kazala je Stefana Veljković.

Njena saigračica Jovana Brakočević je rekla da su rezervistkinje pokazale da mogu da pomognu kad god treba.

"Ovo je dokazalo da imamo 12 igrača na raspolaganju, da je potpuno nebitno ko će igrati. Kada god je potrebno, uskočiće bilo koja od nas i dati svoj maksimum, potruditi se da pomogne ekipi najbolje moguće, kao što se sad desilo", rekla je Brakočevićeva.

Ona je istakla da je potpuno svejedno ko će biti protivnik u četvrtfinalu.

"Potpuno je svejedno. Ako igramo maksimalno, ko god da je s druge strane neće imati šanse protiv nas. Imamo puno prostora za bolju igru. Bezvezne greške treba da svedemo na minimum. Mora da se pobedi ako želimo do medalje", kazala je Jovana Brakočević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track