NATAŠA KOVAČEVIĆ: Izjava Sandre Perković je plemenita, ne treba mešati politiku i sport
Foto: Fss.rs

Sport spaja

NATAŠA KOVAČEVIĆ: Izjava Sandre Perković je plemenita, ne treba mešati politiku i sport

Rio 2016 -

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković izjavila je da u Riju navija za sve sportiste sa prostora bivše Jugoslavije, pa i Srbe, posebno Ivanu Španović.

Doskorašnja košarkašica Crvene zvezde i nova predsednica crveno-belog ženskog košarkaškog kluba Nataša Kovačević u izjavi za Kurir sport kaže da je saglasna sa izjavom Perkovićeve.

Da li misliš da je to normalno i da li bi ti navijala ili si možda navijala za, na primer, hrvatske sportiste, bez obzira da li ih poznaješ ili ne?

- Zaista ne vidim ništa neobično u tome. Svedoci smo bili na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u fudbalu da su mnogi ljudi u Srbiji navijali za reprezentaciju Hrvatske. Isto tako, sigurna sam da i Novak Đoković kao najbolji teniser sveta ima mnogo navijača u Hrvatskoj. Ne treba mešati politiku i sport. Sport je nešto što je plemenito i što nas spaja i tako treba da bude.

Da li je primer vrhunske sportistkinje kakva je Sandra Perković treba slediti ili veruješ da je još rano za to?

- Sandra je vrhunska sportiskinja, a to upravo njene izjave i potvrđuju. Još jednom ću ponoviti, nisam pristalica uplitanja politike u sport na bilo koji način. Dok sam igrala za mlađe reprezentativne selekcije na raznim međunarodnim turnirima i evropskim prvenstvima uvek smo se najviše družili sa selekcijima iz bivših jugoslovenskih republika i zato za mene nema ničeg neobičnog u tome što je ona izjavila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track