NOLE IZGUBIO TRON: Nadal od ponedeljka na prvom mestu ATP liste
Foto: AP

Španac ponovo najbolji teniser sveta

NOLE IZGUBIO TRON: Nadal od ponedeljka na prvom mestu ATP liste

Tenis -
Nadal će bez obzira na ishod finala sa Đokovićem od ponedeljka ponovo biti na tronu. Srbin i Španac igraće u nedelju u finalu Pekinga

PEKING - Španski teniser Rafael Nadal preuzeće od ponedeljka prvo mesto na ATP listi od Srbina Novaka Đokovića.Nadal se plasirao u finale turnira u Pekingu što mu je dovoljno da se vrati na mesto broj jedan bez obzira na rezultat Đokovića u glavnom gradu Kine.Španskom teniseru je danas u polufinalu meč predao Čeh Tomaš Berdih pri rezultatu 4:2. On će se 7. oktobra vratiti na prvo mesto ATP liste bez obzira na ishod finala turnira u Pekingu. Berdih je posle šestog gema zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u leđima. Čeh je potom otišao u svlačionicu, a posle pet minuta se vratio i nastavio meč. Međutim, posle četiri odigrana poena odlučio je da zbog bolova preda meč. Španac će u finalu igrati protiv Đokovića, a to će biti 38. međusobni duel dvojice tenisera.

Đoković brani titulu u Pekingu, a u polufinalu će igrati protiv Francuza Rišara Gaskea.Nadal je u karijeri dva puta bio najbolji teniser sveta, a prvu poziciju na ATP listi do sada je držao 102 nedelj. Španac je prvi put postao broj jedan 18. avgusta 2008. godine i na toj poziciji se zadržao 46 nedelje. On je drugi put preuzeo prvo mesto 7. juna 2010. godine od Rodžera Federera, a potom je na toj poziciji bio 56 nedelja, pre nego što ga je Đoković pretekao 4. jula 2011.Nadal je ove sezone ostvario 65 pobeda uz samo tri poraza."Tokom cele sezone sam osećao veliko uzbuđenje pri svakom izlasku na teren. Posle sedam meseci pauze bio sam srećan što ponovo igram, što igram dobro i što sam postao konkurentan svim rivalima. Radio sam naporno svaki dan, mislim s ispravnim stavom i zbog toga sam danas u ovoj situaciji. Opet sam broj jedna, ali još nisam obezbedio prvo mesto na kraju godine. Neću ići na spavanje s osećajem da sam najbolji teniser sveta. Nikada to nisam mislio, pa ne mislim ni danas. Odigrao sam celu sezonu dobro i zato sam najbolji. Vreme za proslave je na kraju sezone. Sada moram da zadržim koncentraciju. Moj posao ove sezone još nije završen. U tenisu nema vremena za slavlje kada nešto postigneš, jer već za nekoliko dana igraš protiv rivala, koji želi da te pobedi", rekao je Nadal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track