SRPKINJA NEMOĆNA: Jankovićeva izgubila od povređene Serene!
Foto: Fonet

Ništa od finala

SRPKINJA NEMOĆNA: Jankovićeva izgubila od povređene Serene!

Tenis -
Najbolja srpska teniserka nije uspela da se plasira u finale završnog turnira sezone

ISTANBUL - Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale završnog turnira sezone u Istanbulu.Jankovićeva je danas u polufinalu poražena od najbolje teniserke sveta Amerikanke Serene Vilijams rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:4. Ovo je bio 12. međusobni duel srpske i američke teniserke, a osmi trijumf Amerikanke, koja se tokom celog meča čudno kretala na terenu, a bilo je očigledno da ima problem sa nekom povredom. Međutim, i pored svega Amerikanka nije tražila medicinski tajm-aut i igrala je na sve ili ništa i uspela je da ostvari pobedu.Serena će u finalu igrati protiv Kineskinje Na Li, koja je u drugom polufinalu nadigrala Petru Kvitovu 6:4, 6:2.Jankovićeva će sezonu završiti na osmom mestu rang-liste WTA. Srpkinja je u prvom setu napravila brejk i došla do 3:1, ali je Vilijamsova napravila preokret i povela sa 5:3. Jankovićeva je smanjila na 5:4, ali nije uspela da sačuva set. Jankovićeva je na početku drugog seta ponovo povela sa 3:1, ali je uspela da sačuva brejk, a onda napravi još jedan i povede sa 5:1. Amerikanka je uspela da osvoji jedan gem, ali je imala problema sa povredom i teško se kretala na terenu. Jankovićeva je uspela da dobije ovaj set s 6:2.Serena nije prikazala svoju uobičajenu igru, ali je silovito počela treći set i povela sa 4:1, a onda i 5:2. Kada je servirala za meč, Jankovićeva joj je oduzela servis, a onda osvojila i svoj i prišla na 5:4. Jankovićeva je i u 10. gemu bila blizu brejka, ali je Vilijamsova ipak uspela da sačuva servis i na kraju slavi sa 6:4.Turnir u Istanbulu igra se za nagradni fond od šest miliona dolara.

TOK MEČA

Amerikanka se teško kreće po terenu i u trećem setu, ali i to je dovoljno da igra bolje protiv Jankovićeve. Obe teniserke su napravile po brejk na startu trećeg seta. Usledio je još jedan brejk Amerikanke za 2:1. Serena je zatim osvojila dva gema i povela s 4:1. Amerikanka je imala i 5:1, a onda se razigrala Jankovićeva i smanjila na 5:3. Jelena je u osmom gemu uspela da spasi meč loptu. U narednom gemu srpska teniserka je sigurnim servisom smanjila na 5:4. Jelena je u narednom gemu uspela da spase još dve meč lopte, ali je Amerikanka došla do pobede.

III set

Drugi set počeo je slično kao i prvi. Obe teniserke su osvojile po gem na svoj servis, a onda je Jankovićeva povela s 3:1. Amerikanka se čudno ponašala, teško se kretala na terenu, verovatno zbog povrede, što je Jelena iskoristila i povela s 5:1. Usledili su potom zvižduci sa tribina za Amerikanku, koja je napravila brejk i smanjila na 5:2. Međutim, Srpkinja je uzvratila ribrejkom za izjednačenje u setovima.II setObe teniserke su sigurno ušle u meč i osvojile po gem na svoj servis. Jankovićeva je potom zaigrala angažovanije i povela s 3:1. Od tog trenutka Amerikanka je počela da leti po terenu i uspela je da osvoji četiri uzastopna gema. Jankovićeva je smanjila na 5:4, a u narednom gemu imala je brejk šansu za izjednačenje. Međutim, Serena je sačuvala svoj servis i povela 1:0 u setovima.I setTOK MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track