PAO DEL POTRO: Đoković u polufinalu Londona!
Foto: Reuters

Srbin pobedio Argentinca

PAO DEL POTRO: Đoković u polufinalu Londona!

Tenis -
Novak je u tri seta nadigrao Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3
1 / 5 Foto: Fonet

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale završnog turnira u Londonu.Đoković je u četvrtak veče pobedio Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3 u meču drugog kola grupe B. Srpski teniser je u prvom kolu nadigrao Švajcarca Rodžera Federera. Švajcarac je ranije danas pobedio Rišara Gaskea 6:4, 6:3.Ovo je bio 14. međusodni duel srpskog i argentinskog tenisera, a 11. trijumf Srbina.Đoković će u subotu u trećem kolu igrati protiv Gaskea, ali je Srbin bez obzira na ishod ovog duela obezbedio plasman u polufinale.

Del Potro i Federer će u međusobnom duelu odlučiti o drugom polufinalisti iz grupe B.Đoković je loše ušao u meč, ali je uspeo da osvoji prvi gem na svoj servis iako je morao da spašava dve meč lopte. Teniseri su potom osvajali gemove na svoj servis, a Srbin je napravio brejk u šestom gemu. Novak je potom održavao prednost i stigao do prvog seta.U prvih pet gemova drugog seta nije bilo brejkova. Argentinac je u šestom gemu napravio brejk, a onda je držao prednost od tri gema i došao je do izjednačenja u setovima.Đoković je na startu trećeg seta spasao nekoliko brejk lopti rivala. Srbin je pri vođstvu od 3:2 napravio brejk, a onda je sigurnom igrom održavao prednost i zasluženo je stigao do pobede.Završni turnir sezone u Londonu igra se za nagradni fond od šest miliona dolara.

TOK MEČA6:3 - Novak sigurnim servisom stiže do pobede5:3 - Argentinac ostaje u meču5:2 - Đoković na gem od pobede4:2 - Brejk za srpskog tenisera3:2 - Đoković nastavlja sa odličnom igrom2:2 - Argentinac se ne predaje2:1 - Novi gema za Đoković na servis srpskog tenisera1:1 - Argentinac dolazi do prvog gema1:0 - Novak osvaja prvi gem u trećem setuIII set3:6 - Del Potro dolazi do izjednačenja u setovima3:5 - Novak ostaje u meču2:5 - Del Potro potvrđuje brejk2:4 - Argentinac koristi greške srpskog tenisera i dolazi do brejka2:3 - Del Potro servisom stiže do novog gema2:2 - Novi gem srpskog tenisera1:2 - Novi gem za argentinskog tenisera1:1 - Gem i za Đokovića0:1 - Prvi gem za ArgentincaII set6:3 - Đoković dobija prvi set5:3 - Del Potro ostaje u meč5:2 - Novak je potvrdio brejk4:2 - Konačno brejk za srpskog tenisera3:2 - Srpski teniser je siguran na svoj servis2:2 - Đoković je propustio nekoliko brejk lopti, a Argentinac je uspeo da se spase i da osvoji gem2:1 - Novak ponovo vodi1:1 - Argentinac stiže do izjednačenja1:0 - Novak dobija prvi gem na svoj servis, iako je Argentinac imao dve vezane brejk lopte.I setTOK MEČA

Novak: Raspored mi je išao na ruku

Novak Đoković rekao je posle pobede nad Argentincem Huanom Martinom del Potrom da je imao pad u igri u drugom setu, ali da je u celini zadovoljan onim što je pružio u meču.

"On je veoma kvalitetan igrač, odlično servira i trebalo je dosta truda dok nisam uhvatio svoj ritam. Tražio sam šansu za brejk, uspeo sam i veoma sam zadovoljan zbog ove pobede. Imalo sam pad u igri u drugom setu, to ne bi smelo da mi se događa na ovako jakom turniru, međutim, u celini sam zadovoljan onim što sam pokazao", izjavio je Đoković.

On je ocenio da je ovaj, kao i startni duel protiv Rodžera Federera, odlučilo nekoliko poena.

„Moram da kažem da sam imao sreće što je moja grupa određena da počne u utorak jer sam prethodno igrao finale u Bersiju.

Takođe, oba meča su bila u večernjem terminu, tako da sam imao malo više vremena za odmor, imao sam više vremena da se spremim.

Uspeo sam da dobijem dve velike borbe protiv Rodžera i večeras protiv huana Martina. Oba meča su odlučena u trećem setu, oba meča je odlučilo nekoliko poena. Jednostavno, veoma sam srećan što sam igrao najbolje kada je to bilo najpotrebnije.

Obezbedio sam polufinale što je dobra stvar, ali bez obzira na to želim da dobijem i poslednji meč u grupi", rekao je Novak posle pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track