PROMENA U TSS: Vuk Jeremić podnosi ostavku!
Foto: Dado Djilas

KURIR SAZNAJE: Promene u vrhu Teniskog saveza

PROMENA U TSS: Vuk Jeremić podnosi ostavku!

Tenis -
Bezobrazluk: Vuk odlučio da se 23. decembra povuče s mesta predsednika TSS, a na njegovo mesto najverovatnije dolazi Mirko Petrović

Prepušta fotelju.Predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić zakazao je za 23. decembar sednicu Skupštine, na kojoj će, kako Kurir ekskluzivno saznaje, podneti ostavku na funkciju čelnog čoveka Saveza! Na ovakvu odluku Jeremić se odlučio jer smatra da više ne može da pomogne Savezu na način na koji je to mogao u trenutku kad je jednoglasno izabran za predsednika u novembru 2011. godine.Novi čovek neophodanNaime, u tom periodu Vuk je bio ministar inostranih poslova i bio je u mogućnosti da pomogne Teniskom savezu privlačenjem sponzora, što je i učinio, a najveći među njima bio je NIS. Mogao je i da doprinese rešavanju mnogih drugih problema s kojima se susreće ovaj sport u Srbiji. Kako to više nije slučaj, Jeremić smatra da na njegovo mesto treba da dođe neko ko može da na najbolji način rukovodi srpskim tenisom.Podržaće PetrovićaPrema Kurirovim saznanjima, najozbiljniji kandidat koji će zameniti Jeremića na mestu predsednika je Mirko Petrović, nekadašnji direktor „Dunav osiguranja“ i direktor Direkcije za zakonodavno-pravne poslove u Narodnoj banci Srbije.Jeremić će prilikom novih izbora pružiti podršku Petroviću kako bi i on bio jednoglasno izabran, što bi imalo veliki značaj za osobu koja treba da preuzme i vodi Teniski savez.Redakcija Kurira pokušala je juče da stupi u kontakt s Jeremićem, ali, nažalost, nismo uspeli da dođemo do njegovog odgovora do zaključenja ovog broja.

Preuzima TSS... Mirko Petrović
Preuzima TSS... Mirko Petrović

Ispunio obećanjeSAČEKAO ZAVRŠETAK DEJVIS KUPASpekulacija o Jeremićevom odlasku s mesta predsednika Teniskog saveza Srbije bilo je i pre finala Dejvis kupa u novembru, kada je on naglasio da ne želi da se vodi polemika o tome, kao ni da dolazi do podela u Savezu u trenutku koji je zaista bitan za srpski tenis. Tada je Jeremić izjavio da će po završetku Dejvis kupa uzeti u razmatranje odluku da vođenje Saveza prepusti nekom drugom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track