SPREHEN ZI DOJČ: Novak usavršava nemački zbog Bekera!
Foto: AP

Đoković posle trijumfa na startu Australijna opena

SPREHEN ZI DOJČ: Novak usavršava nemački zbog Bekera!

Tenis -
Drugi teniser sveta je naglasio da mora da usavrši znanje nemačkog, jer ga je Beker zamolio da to učini radi lakšeg sporazumevanja

MELBURN - Najbolji srpski teniser Novak Đoković otkrio je da usavršava znanje nemačkog jezika, kako bi bolje sarađivao sa novim trenerom Borisom Bekerom."Pričam sa Bekerom malo engleski, malo nemački, a kada razgovaramo o zaista ozbiljnim stvarima onda koristimo samo engleski", rekao je Đoković posle pobede u prvom kolu Australijen opena nad Slovakom Lukašom Lackom.Drugi teniser sveta je naglasio da mora da usavrši znanje nemačkog, jer ga je Beker zamolio da to učini radi lakšeg sporazumevanja.Srpski teniser inače, pored engleskog i nemačkog, govori i italijanski i francuski jezik."Pričao sam nemački kao dečak, od 12. do 16. godine kada sam pohađao Akademiju Nikole Pilića u Minhenu, a učio sam taj jezik i u osnovnoj školi. Ako želite, mogu da vam se obratim na nemačkom, samo ne znam da li ćete razumeti", rekao je u šali Đoković.Prvi reket Srbije je naglasio da već na Australijen Openu očekuje dobre rezultate iz saradnje sa Bekerom.

"Radili smo naporno protekle četiri nedelje. Verujemo da će se taj rad isplatiti", rekao je Đoković.

Srpski teniser je naglasio da je za svakog sportistu najvažnija koncentracija.

"Izuzetno sam motivisan da odigram što bolje mogu na Australijen Openu. Danas protiv Lackog nisam odigrao baš najbolje, naročito u drugom setu, ali za to je zaslužan i moj protivnik koji je naročito dobro igrao sa osnovne linije", rekao je Đoković.

On je dodao da je bio pasivan u nekim delovima meča protiv Lackog i da je sve vreme tražio pravi ritam.

"Ušao sam u seriju u taj brejku drugog seta, a i ceo treći set bio je sjajan, naročito gemovi u kojima sam servirao. Osvojio sam dosta lakih poena na prvi servis", rekao je Đoković.

Drugi teniser sveta je dodao da namerava da proslavi i srpsku Novu godinu, ali prilagođeno obavezama na turniru u Melburnu.

"Pozvaću svoje roditelje i prijatelje kako bih im čestitao Novu godinu. To će za sada biti sve od proslave, jer stvarno nemamo danas puno vremena za slavlje", rekao je Đoković.

Srpski teniser je ocenio da respektuje narednog protivnika Argentinca Leonarda Majera.

"Gledao sam ga ranije kako igra. Znam da ima dobar servis, da voli da prilazi mreži i da ima jednoručni bekhend, danas je lako pobedio. Meni je najvažnije da budem fokusiran tokom meča i da sprovedem svoj plan", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track