MAGIČNA POBEDA: Anin trijumf vest dana u svetskim medijima, oboren Tviter rekord

SVETSKA SENZACIJA

MAGIČNA POBEDA: Anin trijumf vest dana u svetskim medijima, oboren Tviter rekord

Tenis -
Prvim trijumfom nad Serenom Vilijams Ana Ivanović je napravila najveću senzaciju na Australijan openu. Ona je tako osvojila simpatije, kako publike u Melburnu, tako i svi svetskih medija koji veličaju trijumf Srpkinje.

Srpska teniserka Ana Ivanović, trijumfom nad najboljom teniserkom sveta Amerikankom Serenom Vilijams, priredila je ubedljivo najveće iznenađenje na ovogodišnjem Australijan openu.Malo ljudi je verovalo da će Ana uspeti da zaustavi Serenu koja nije poražena još od avgusta prošle godine, a posle izgubljenog prvog seta delovalo je da će Srpkinja upisati i peti neuspeh u duelima sa Amerikankom.

Međutim, Ivanovićeva je u nastavku meča sjajnom igrom uspela da napravi senzaciju i da osvoji simpatije, kako publike u Melburnu, tako i vodećih svetskih medija koji veličaju trijumf Srpkinje.Britanski Telegraf ističe da je Ana ivanović uspela da ostvari magičnu pobedu i da prekine niz od 25 trijumfa Serene Vilijams. Britanske kolege ne kriju oduševljenje načinom na koji se Ana vratila u meč, a Gardijan konstatuje da je Ivanovićeva uspela da šokira svoju rivalku.Američki mediji takođe skidaju kapu srpskoj teniserki, pa su Sports ilustrejted i CNN složni u oceni da je Ana bila bolja i da je zasluženo eliminisala Vilijamsovu.Istovremeno, mediji u regionu su nešto više rezervisani, pa hrvatski portal Index.hr u prvi plan ističe izjavu mlađe sestre Vilijams da toliko nije grešila još od osamdesetih godina.

Portal 24sata.hr najveću senzaciju u Melburnu ispratio je sa naslovom "Ispala prva tenisačica svijeta: Ana Ivanović izbacila Serenu" i u prvi plan ističe da je američka teniserka imala velikih problema sa povredom leđa.Bosanski Dnevni Avaz takođe je ispratio senzaciju u Australiji, dok sajt Sport centar nije ni ispratio trijumf Ane Ivanović.Koliko je interesovanje bilo za duel Ivanović-Vilijams najbolje pokazuje i činjenica da je taj meč ''retvitovan'' 2.571 put. Tako je na Tviteru srušen rekord koji je držao okršaj Đoković-Nadal iz 2012. godine koji je sakupio 1.906 ''retvitova''. Meč Ane i Serene pomenut je čak 123.000 puta tokom igre, a ljubitelji tenisa su po minutu slali 7.232 ”tvita” u momentu igranja meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track