TEŽAK PORAZ: Jelena Janković eliminisana u osmini finala AO
Foto: Fonet

Rumunka joj ne leži

TEŽAK PORAZ: Jelena Janković eliminisana u osmini finala AO

Tenis -
Još veća šteta zbog poraza je činjenica da je Džej Džej imala gotovo otvoren put do polufinala Ozi opena

MELBURN - Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće na Australijan openu u osmini finala. Osma teniserka sveta poražena je od Rumunke Simone Halep sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:0) u meču u kome nije pružila igru na svom nivou.

Očigledno je da Rumunka ne leži Jankovićevoj jer je ovo treći poraz u četvrtom međusobnom duelu.

Još veća šteta zbog poraza je činjenica da je Džej Džej imala gotovo otvoren put do polufinala Ozi opena. Dominika Cibulkova je priredila veliko iznenađenje i izbavila Mariju Šarapovu, pa će biti rival Halepovoj u četvrtfinalu.

Rumunka je u prvom setu prva napravila brejk za 3:1, ali Jelena stiže do 3:3. Činilo se da se srpska teniserka vratila u ritam, međutim Halepova u pravom trenutku pravi novi brejk i osvaja prvi set sa 6:4.

Drugi set bio je sličnog toka, ali u korist Jankovićeve. Srpska teniserka je napravila brejk za 3:1, potom dozvolila rivalki da napravi ribrejk, da bi drugim brejkom povela sa 4:2. Jankovićeva je potom napravila još jedan brejk za konačnih 6:2 u drugom setu.

Treći set je praktično rešen u prvom gemu. Jankovićeva je servirala u gemu koji je trajao više od 20 minuta, da bi Rumunka iskoristila četvrtu brejk loptu i povela sa 1:0. Halep je potvrdila brejk na svom servisu i utisak je da se Jankovićeva u tom trenutku predala pošto je Rumunka do kraja osvojila sve gemove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track