BEKER OTKRIO: Nisam oka sklopio posle meča sa Vavrinkom

NESANICA ZBOG PORAZA

BEKER OTKRIO: Nisam oka sklopio posle meča sa Vavrinkom

Tenis -
Nisam oka sklopio do pet ujutro. Bio sam veoma uznemiren i analizirao sam svaku situaciju iz meča sa Vavrinkom, izjavio je Beker

Trener Novaka Đokovića Nemac Boris Beker otkrio je nemačkim medijima da nije mogao da spava posle razočaravajućeg poraza svog pulena u četvrtfinalu Otrvorenog prvenstva Australije u tenisu.“Nisam oka sklopio do pet ujutro. Bio sam veoma uznemiren i analizirao sam svaku situaciju iz meča sa Vavrinkom. Novak je pravio za njega atipične greške. Podrazumeva se da je i Stan igrao vrhunski, ali mislim da bi Novak na kraju bio pobednik da nije bilo tih grešaka”, rekao je Beker.Legendarni Nemac je dodao i da je Đoković bio taj koji je insistirao da odmah posle poraza analiziraju meč.“Nisam želeo da to uradimo odmah, zato što igračima u takvoj situaciji uvek treba dati vremena i prostora. On je sam inicirao raspravu dva sata posle meča i svi smo otvoreno razgovarali bez ustručavanja”, objasnio je on.Ovogodišnji Australijan open bio je novo iskustvo za Bekera koji se prvi put našao u ulozi trenera."Ovoje veoma naporan posao, radi se 24 sata dnevno. Sada kada smo proveli neko vreme zajedno bolje sam ga upoznao, sada znam šta mu odgovara, a šta ga nervira. Bio sam veoma počastvovan kada me je Novak pozvao da mu budem trener", ocenio je Nemac.

Beker je priznao da ovo nije bio idealan početak zajedničke saradnje, ali da nema vremena za žaljenje jer ih očekuju novi izazovi."Novaku je preko potreban odmor pošto iza sebe ima dugu i napornu sezonu. Protiv Vavrinke se videlo da nema dovoljno energije, da nema tu eksplozivnost i magiju. Nadam se da ćemo do Dubaijia poraditi na nekim stvarima. A, što se tiče dalje budućnosti, Novak me je pozvao zato što ne želi da se zaustavi na šest grend slem titula. On želi da uđe u istoriju ovog sporta", zaključio je Beker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track