ŽREB: Dolonc i Voznijak otvaraju duel Srbije i Kanade

FED Kup

ŽREB: Dolonc i Voznijak otvaraju duel Srbije i Kanade

Tenis -
Meč će početi u subotu od 20.00 po srednjeevropskom vremenu, a nakon njih na teren izlaze Eženi Bušar i Jovana Jakšić

Duel reprezentacija Srbije i Kanade za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe A Fed kupa počeće duelom Vesne Dolonc i Aleksandre Voznijak, odlučeno je žrebom u Montrealu. Meč Dolonc i Voznijak počeće u subotu od 20.00 po srednjeevropskom vremenu, a nakon njih na teren izlaze Eženi Bušar i Jovana Jakšić. Drugog dana, u nedelju, dueli počinju od 19.00, a prvo se sastaju Bušar i Dolonc. Nakon tog meča igraće Voznijak i Jakšić. U meču dublova, koji je takođe na programu u nedelju, za reprezentaciju Kanade će igrati Šeron Fičman i Gabriela Dabrovski, a za Srbiju Aleksandra Krunić i Nina Stojanović.

Selektor srpskih teniserki Dejan Vraneš rekao je da obećava žestoku borbu protiv Kanade u duelu za plasman u plej-of za popunu svetske grupe Fed kupa.

"Mogu da obećam da će ljudi moći da vide jednu žestoku borbu, spremni smo. Ishod ne mogu da prognoziram, nadamo se da ćemo doći do dubla, u kojem mislim da je sve otvoreno. Videćemo koliko će to da nam pođe za rukom", rekao je Vraneš posle žreba u Montrealu.Srpske teniserke Vesna Dolonc i Jovana Jakšić rekle su da raspoložene i spremne čekaju duel sa Kanadom u Fed kupu.

"Igrala sam sa njom na Ju-Es openu, izgubila sam, bio je težak meč. Očekujem da će sutra biti bolje. Učiniću sve što mogu, nemam veliki pritisak što igram prva, to sam i želela. Ne volim kada čekam svoj meč, jer sam mnogo nervozna kada gledam druge. Spremna sam, dobro treniram, osećam se dobro", rekla je Vesna Dolonc.

Jakšićeva će se u drugom subotnjem duelu sastati sa Eženi Bušar, koja je veliki favorit u tom susretu.

"Ovo je moj prvi nastup i ozbiljno ću ga shvatiti, srećna sam što mi je pružena prilika. Daću sve od sebe, znam da će biti teško. Moram da budem agresivna, znam da vredim koliko i ona. Verujem da ćemo moći da izvučemo ovo, verujem u pobedu do kraja", naveola je Jovana Jakšić posle žreba.

Pobednik duela između Srbije i Kanade plasiraće se u plej-of za popunu svetske grupe Fed kupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track