ZBOG NOVAKA I VIKTORA NOVA ANTI-DOPING PRAVILA: Druženje srpskih tenisera razljutilo ITF i WADA
Foto: AP

tenis

ZBOG NOVAKA I VIKTORA NOVA ANTI-DOPING PRAVILA: Druženje srpskih tenisera razljutilo ITF i WADA

Tenis -
Saradnja i druženje Novaka Đokovića i suspendovanog Viktora Troickog primarni je razlog za novi, mnogo oštriji, antidoping kodeks koji će početi da važi od 2015. godine

LONDON - Saradnja dvojice srpskih tenisera Novaka Đokovića i Viktora Troickog naterala je Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) da pooštri pravila i da donese novi antidoping kodeks koji će se primenjivati od 2015. godine. Novak Đoković je proteklih meseci još jednom pokazao kakav je čovek, kada se svom velikom prijatelju Viktoru Troickom našao u nevolji. Međutim, izgleda da se to baš i nije dopalo čelnicima ITF-a i Svetske antidoping agencije (WADA).

Naime, Troicki je sramnom odlukom WADA suspendovan na godinu dana i u tom teškom trenutku činilo se da je njegova karijera gotova. Međutim, Viktora nisu napustil njegovi prijatelji, a ruku spasa prvi mu je pružio drugi reket sveta. Novak mu je odmah pružio podršku, pa se njih dvojica poslednjih meseci intenzivno druže i treniraju zajedno kako bi Troicki bio spreman za povratak na teren. On je tako postao pridruženi član Novakovog tima, ali ITF i WADA po svaku cenu želi da spreči promociju igrača koji su suspendovani zbog dopinga. WADA je zato donela novi antidoping kodeks koji će se primenjivati od 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track