ANA BOLJA U SRPSKOM DERBIJU: Ivanovićeva dobila Jankovićevu u finalu sa Šarapovom

Borba za finale Štutgarta

ANA BOLJA U SRPSKOM DERBIJU: Ivanovićeva dobila Jankovićevu u finalu sa Šarapovom

Tenis -
Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović sastaće se u polufinalu WTA turnira u Štutgartu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale turnira u Štutgartu, pošto je u polufinalu deveti put u karijeri savladala Jelenu Janković 6:3, 7:5. Ana će u borbi za trofej igrati sa Marijom Šarapovom, koja je savladala Italijanku Saru Erani 6:1, 6:2.

Ivanovićeva je izborila treće WTA finale ove sezone, a u borbi za trofej u Štutgartu sutra od 14 sati igraće protiv Šarapove. U dosadašnjih devet međusobnih mečeva Šarapova je uspešnija i vodi sa 7:2.

Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 710.000 dolara, a pobednici će pripasti i luksuzni sportski automobil Porše.

TOK MEČA:

Ana je u 12 gemu uspela da napravi brejk i plasira se u finale

U desetom gemu, Ana servira za ostanak u setu, pošto Jelena vodi 5:4

Posle pet gemova Jelena je vodila sa 3:2, ali je izgubila brejk prednosti

Jelena je bolje počela drugi set i napravila brejk za 2:0

Drugi set

Jelena do kraja seta nije uspela da se vrati, pa je Ana taj deo igre dobila sa 6:3

U četvrtom gemu prvog seta Ana je napravila prvi brejk na meču

Ana Ivanović je prva servirala i spasila brejk lopte, a isto se dogodilo i kada je prvi servis gem imala Jelena. Prva dva gema trajala su dugo, a treći je Ana dobila bez izgubljenog poena.

Prvi set Jelena Janković je na turniru u Štutgartu postavljena za petog favorita, a do sada je odigrala tri meča, a od toga dva dobila nakon preokreta. Jankovićeva je u prvom kolu savladala Nemicu Monu Bartel 2:6, 7:6, 6:3, dok je u drugom kolu identičnim rezultatom slavila protiv Italijanke Flavije Penete 3:6, 6:2, 6:3. U četvrtfinalnom duelu Jelena je bila bolja od Ruskinje Alise Klejbanove 6:4, 6:3.

Ana Ivanović, je na turniru u Nemačkoj postavljena za devetu nositeljku, a do sada je savladala Nemicu, Sabinu Lisicki 6:1, 6:3, potom, nakon preokreta, još jednu Nemicu, Juliju Gerges 1:6, 6:2, 6:3. Ivanovićeva je u četvrtfinalu takođe igrala tri seta, a eliminisala je Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu – 6:3, 2:6, 6:4.

Jelena Janković i Ana Ivanović do sada su se sastale 11 puta, a Ana u pobedama vodi sa 8:3. Poslednji susret Ana i Jelena su odigrale 2013. godine na Australijan openu, kada je Ivanovićeva slavila 7:5, 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track