SELEKTOR: Đoković sastavio idealan fudbalski tim Srbije i sveta

Fudbalski sladokusac

SELEKTOR: Đoković sastavio idealan fudbalski tim Srbije i sveta

Tenis -
Najbolji srpski teniser Novak Đoković u svojstvu fudbalskog sladokusca sastavio najbolji tim Srbije i sveta

BEOGRAD - Najbolji srpski teniser Novak Đoković veliki je ljubitelj fudbala. Đoković je u svojstvu fudbalskog sladokusca sastavio idealan tim, kako Srbije tako i sveta. "Birao sam igrače samo kao ljubitelj fudbala, a verujem da bi iskusni znalci mogli možda da sastave još bolju kombinaciju", istakao je Đoković.Kada je reč o najboljih 11 na svetu Novak je u nekim slučajevima bio neodlučan, pa je dodao i nekoliko alternativa."Što se tiče sastava svetskog tima, mislim da od ovih imena nema boljih", ocenio je drugi reket sveta.

Novak je izabrao ekipu: Nojer, Ivanović, Tijago Silva, Ramos, Alaba, Nejmar, Ronaldo, Modrić, Mesi, Ibrahimović i Falkao."Rezerva Nojeru (Bajern) je Čeh (Čelsi), u odbrani bi moglo da ima mesta i za Vidića (Mančester J.) i Lama (Bajern), sa klupe šansu u veznom redu vrebaju Bejl (Real), Jaja Ture (Mančester S.), Roben (Bajern) i Matić (Čelsi), dok su alternative za špic Dijego Kosta (Atletiko M), Aguero (Mančester S) i Mandžukić (Bajern)", rekao je Đoković.

Kada su u pitanju "Orlovi", Novak je dao i nekoliko obrazloženja."Stojković je po meni odličan golman, visinom pokriva veći deo gola, ima odlične reakcije i anticipaciju. Odbrana nam je ne samo po vrednosti, već i po kvalitetu jedna od najboljih na svetu. Lično bih jako voleo da se Vidić vrati u reprezentaciju kako bismo imali kompletiran odbrambeni zid. Nadam se da će se to i desiti. Za razliku od zadnje linije koju je posvetio iskusnim igračima – Vidiću, Ivanoviću, Kolarovu i Subotiću, u veznom redu i napadu prednost imaju mladi talenti.

"Matića i Ljajića doživljavam kao kreatore igre, a Marković i Tošić su brzi i talentovani, i mogu lako sa bokova da se probiju napred. U samom napadu su perspektivni i hrabri Mitrović i Đuričić, za koje imam sve komplimente. Mislim da će oni tek imati šta da pokažu u narednim godinama", istakao je Đoković.I kada je Srbija u pitanju, Đoković je dodao nekoliko alternativa. Brkić bi mogao među stative, Nastasić u odbranu, Sulejmani, Lazović i Tadić u vezni red, a Mrđa i Đorđević u napad.Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track