SRPSKI DERBI: Ana pobedila Bojanu, čeka Jelenu
Foto: AP

Slavila iskusnija teniserka

SRPSKI DERBI: Ana pobedila Bojanu, čeka Jelenu

Tenis -
U borbi za četvrtfinale Ivanovićeva čeka pobednicu meča između Jelene Janković i Ruskinje Anastasje Pavljučenkove

MADRID - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala WTA turnira premijer serije u Madridu pošto je u drugom kolu pobedila zemljakinju Bojanu Jovanovski sa 2:0 u setovima - 6:4, 6:2.

Iskusnija i bolje rangirana Ivanovićeva igrala je kvalitetnije i sigurnije u većem delu meča. Bolje se snašla u njihovom prvom međusobnom okršaju i zasluženo slavila posle 76 minuta igre iskoristivši prvu meč loptu.

Duel srpskih teniserki bio je na programu od 21.30 sati, ali je počeo kasnije pošto je prethodno na istom terenu dugo igran meč drugog kola muškog turnira.

U borbi za četvrtfinale Ivanovićeva čeka pobednicu sutrašnjeg meča između Jelene Janković i Ruskinje Anastasje Pavljučenkove.

Ženski turnir u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od 3,67 miliona evra.

Ana Ivanović je na startu turnira eliminisala američku teniserku Medison Kiz. U tom duelu Ivanovićeva je slavila sa 2:0 u setovima.

Bojana Jovanovski je istim rezultatom savladala Italijanku Karin Knap. Ivanovićeva je trenutno 12. teniserka sveta. Jovanovski je četiri godine mlađa od Ane. Trenutno je 40. igračica sveta. Bojana i Ana se do sada nisu sastajale, a ovo će biti njihov prvi međusobni duel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track