PRIJA IM VEČNI GRAD: Ana, Jelena, Novak i Ziki u subotu se bore za finala
Foto: Kurir

Srpska invazija na Foro Italiko

PRIJA IM VEČNI GRAD: Ana, Jelena, Novak i Ziki u subotu se bore za finala

Tenis -
Srbija će u polufinalu teniskog turnira u Rimu imati čak četiri predstavnika - Anu Ivanović, Jelenu Janković i Novaka Đokovića u singlu, kao i Nenada Zimonjića u dublu

RIM - Srpski teniseri su u petak imali još jedan savršen dan na turniru u Rimu. Ana Ivanović, Jelena Janković i Novak Đoković bili su uspešni u četvrtfinalu, pa će Srbija imati tri predstavnika u polufinalu singla. Da Večni grad prija Srbima potvrđuje i činjenica da se i Nenad Zimonjić, zajedno sa Danijelom Nestorom, plasirao u polufinale u konkurenciji dublova. Oni su još ranije u četvrtfinalu pobedili Špance Davida Marera i Fernanda Verdaska sa 4:6, 6:3, 10:7.

Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Sjajan dan otvorila je Ana koja je posle tri seta savladala Španjolku Karlu Suarez Navaro sa 6:4, 3:6, 6:4. Meč na "Grendstendu" trajao je dva sata i 18. minuta. U nastavku programa, Jelena je na istom terenu bila bolja od Poljakinje Agnješke Radvanske rezultatom 6:4, 6:4, posle jednog sata i 47 minuta igre. Novak Đoković je na Centralnom terenu, posle velike borbe, eliminisao Španca Davida Ferera sa 7:5, 4:6, 6:3. Drugi reket sveta slomio je upornog Španca tek posle dva sata i 32 minuta igre.

Jelena Janković, Foto: Fonet
Jelena Janković, Foto: Fonet

To značu da će subota biti definitivno srpski dan u kompleksu "Foro Italiko". Jelena Janković prva izlazi na teren. Ona će u polufinalu odmeriti snage sa 11. teniserkom sveta Italijankom Sarom Erani, koja je eliminisala Kineskinju Na Li sa 6:3, 4:6, 6:2. Njihov duel otvara program na "Centralnom terenu" i počinje u 12 časova. To će biti njihov treći okršaj, a rezultat je trenutno izjednačen 1:1. Srpkinja je posle preokreta dobila premijerni susret u Indijan Velsu 2010. godine (2:6, 7:6, 6:4), ali joj se Italijanka revanširala prošle sezone na završnom turniru u Istanbulu (6:4, 6:4). Novak Đoković na rimsku šljaku ponovo izlazi u 14 časova, kada ga očekuje duel sa Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je u četvrtfinalu savladao Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 5:7, 6:2. To će biti njihov tek drugi međusobni duel. Prvi su odigrali prošle godine u Dejvis kupu, a Novak je slavio u tri seta (7:6, 6:2, 6:2).

Ana Ivanović, Foto: Reuters
Ana Ivanović, Foto: Reuters

Nenada Zimonjića i Danijela Nestora otprilike u isto vreme očekuje novi duel sa najboljim dublom svih vremena Amerikancima Majkom i Bobom Brajanom. Zimonjić i Nestor su prošle nedelje razbili blizance u finalu Mastersa u Madridu, rezultatom 6:4, 6:2. Taj meč je drugi po redu na terenu "Pijetranđeli", gde takmičarski dan u 12 časova otvaraju ženski dublovi - Medina Gariges/Jaroslava Švedova i Kveta Peške/Katarina Srebotnik. Ana Ivanović će poslednja na teren i nju očekuje najteži posao u borbi za finale. Ana će na "Centralnom terenu" odmeriti snage sa najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams, koja je u četvrtfinalu savladala Kineskinju Šuai Žang sa 6:1, 6:3. To je treći meč dana i neće početi pre 16.30 časova. Ivanovićeva do sada nije imala previše uspeha protiv Serene, pošto je u pet mečeva slavila samo jednom. Ana je dobila njihov poslednji susret, ove godine na Australijan openu (4:6, 6:3, 6:3), a pre toga nije osvojila nijedan set.

Zimonjić i Nestor, Foto: ATP
Zimonjić i Nestor, Foto: ATP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track